Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Drie operationele modellen voor de uitrol van ACI

Organizational Impact of ACI on IT Departments

Application Centric Infrastructure ( ACI) is een nieuwe netwerkbenadering waarbij de focus ligt op het gebruik en beheer van applicaties in de netwerkomgeving. De basis blijft nog altijd het netwerk, maar de gebruikerservaring en wensen rondom de toepassingen krijgen een steeds belangrijkere rol.

ACI biedt aanzienlijke voordelen en kan uw business helpen grip te krijgen en te houden op de veranderde IT-stromen. Dit document beschrijft verschillende operationele modellen voor de uitrol van ACI en de bijbehorende voordelen en organisatorische impact.

De volgende modellen komen aan de orde:

  • Model 1: Network – Centric Deployment ACI
    Dit operationele model behoeft geen wijzigingen in de organisatiestructuur of processen.
  • Model 2: Network Automation with Cisco ACI
    Geschikt voor organisaties die netwerk provisioning voor specifieke ‘use cases’ willen automatiseren, voor bijvoorbeeld complexe enterprise applicaties of big data, zonder significant hun operationele model voor IT te veranderen.
  • Model 3: Policy-Based Management with Cisco ACI
    Het operationele model gericht op organisaties met Private Clouds en behoefte aan DevOps, waarbij behoefte bestaat een hoge mate van ‘integrated automation’.

Deze whitepaper gaat in op de verschillende modellen en besteed aandacht aan de impact van het ACI model op onder meer: organisatiestructuur, processen, rollen & verantwoordelijkheden en de benodigde vaardigheden.

 

Download de whitepaper
Download