Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Drie manieren om software kosten te besparen

Optimaliseer uw software aankopen met Software Asset Management

De recente gebeurtenissen in de wereldeconomie hebben de rol van IT verandert. Het wordt niet meer beschouwd als een last, maar eerder als een investering om economische groei binnen een organisatie juist te realiseren. Dit geeft IT-managers de mogelijkheid om leiderschap te tonen in het vormgeven van technologie-gedreven groei door de kosten te verlagen, een strategie te bedenken waardoor men efficiënt te werk kan gaan en kan de beroepsuitoefening helpen bij de groei van behendigheid.

Software Asset Management
Een vraag die vaak gesteld wordt binnen organisaties is: ‘Hoe kan ik controle krijgen over de kosten van mijn organisatie? Hoe kan de innovatie van technologie groei veroorzaken?. CIO’s over de hele wereld zijn continue op zoek naar antwoorden op deze vragen. Voornamelijk in de huidige zware economische sitatuatie. En als CIO’s op zoek zijn naar opties waarin ze de bedrijfskosten kunnen verlagen en met meer efficiëntie te werk kunnen gaan komt de IT afdeling vaak voor uitdagingen te staan.

Manage uw software pakketten
Als de IT-diensten intern duur blijken te zijn, dan wordt er niet geaarzeld om deze aan te schaffen in het publieke doemin, waar er vele opties zijn die vandaag de dag beschikbaar zijn. Op deze manier komt er steeds meer druk op de CIO. Na de kosten van arbeid zijn de kosten van software binnen een organisatie de tweede duurste component van een IT-budget (afhankelijk van uw organisatie). In dit scenario neemt SAM een grote betekenis in. Met Software Asset Management krijgt u de mogelijkheid om softwarepakketten te implementeren, beheren, onderhouden en uw aankopen te te optimaliseren.

Download deze whitepaper
In deze paper wordt de potentie voor radicale vooruitgang besproken waarin kosten en efficiënt worden gerealiseerd door middel van een SAM strategie. Deze strategie richt zich voornamelijk op het gebruiken van de Software Asset Management discipline, inclusief de uitdagingen.

 

Download de whitepaper
Download