Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Draagt het HRM-instrument bij aan de bedrijfsresultaten?

Haal meer uit jouw HRM-dienstverlening

Alles digitaliseert in een razendsnel tempo, de HRM-dienstverlening is daar geen uitzondering op. Omdat ons werk de afgelopen decennia ingrijpend veranderde, verlangen we ook een andere aanpak van HRM. Zo zal HRM een actievere rol op zich moeten nemen op het gebied van scholing en talentmanagement. Ook moeten zij de uitdagingen, op korte en lang termijn, scherp op het netvlies hebben en hun activiteiten daarop aanpassen. Een goede kennis van de primaire processen binnen de organisatie is dus onontbeerlijk. Maar hoe houd je vinger aan de pols? Hoe weet je of HRM-inspanningen wel in verhouding staan met het resultaat?

Meetbare HRM-doelen blijven een struikelblok

Praktijk leert ons dat het vertalen van de organisatiestrategie naar meetbare HRM-doelen bij de meeste organisaties niet goed genoeg is geregeld. Hierdoor is het bijzonder moeilijk om de dienstverlening van HRM te meten en blijft het voor veel organisaties een groot vraagteken of de inspanningen van HRM bijdragen aan de prestaties van het personeel en het bedrijfsresultaat.

In 8 stappen jouw HRM-afdeling structureel verbeteren

Je wil je HRM-afdeling dus transformeren naar een strategisch partner en de meerwaarde van de afdeling aantonen. Dat doe je door een meetbaar en transparant HRM-beleid op poten te zetten met transparante processen. Deze whitepaper geeft je een stappenplan dat laat zien hoe je de afdeling structureel kan verbeteren. We zetten alvast de eerste 3 stappen voor jou op een rij:

  1. Vertaal de missie/visie en de doelstellingen van de organisatie in een HRM-strategie.
  2. Vertaal de HRM-strategie naar de doelstellingen voor HRM (bijvoorbeeld in een jaarplan).
  3. Bepaal welke HRM-instrumenten ingezet kunnen worden om bovenstaande doelstellingen te bereiken.

Nu aan de slag

HRM dient steeds meer haar toegevoegde waarde te bewijzen en te vertalen naar meetbare diensten. Door de dienstverlening van de afdeling structureel te meten sluit je sneller aan bij de verwachtingen van de organisatie en de medewerkers. Wacht dus niet langer en download nu de whitepaper Haal meer uit je HRM-dienstverlening en toon je toegevoegde waarde aan!