Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Do’s en don’ts van Internet of Things

Zet de hype om in voordelen

Al decennia lang maken we gebruik van Machine to Machine (M2M) en controle netwerken, denk bijvoorbeeld aan Bluetooth of de stadsverlichting, maar pas sinds een paar jaar hebben deze toepassingen zich ontwikkeld als Internet of Things. De mogelijkheden van IoT van zijn eindeloos, alleen zijn de succesverhalen en mogelijkheden vaak niet bekend bij iedereen. Daarom ging Hewlett Packard Enterprise op onderzoek uit en vroegen ze 80 IT-professionals uit diverse branches om hun IoT-successen en -missers te delen. Ontdek ze in deze praktijkgerichte whitepaper.

6 keer leren van andermans fouten

Deze whitepaper start met het toelichten van 6 essentiële lessons learned. Organisaties die starten met IoT hoeven dus niet in dezelfde valkuilen te trappen als organisaties die hen voorgingen met IoT-projecten. We delen alvast 3 belangrijke lessen met je, de overige lees je in de whitepaper.

  1. Maak change management een prominent onderdeel van je IoT-planning: Wil je een IoT-project succesvol implementeren? Zorg dan voor betrokkenheid bij medewerkers en partners. IoT-projecten hebben vaak een grote impact op werkzaamheden en processen, dus informeer en betrek ze bij het project om tot succes te komen.
  2. Breng zakelijke behoeftes en technologie op één lijn door je plannen te delen: De kracht van IoT is het verzamelen en delen van informatie uit verschillende bronnen met de hele organisatie. Start dus met het opzetten van een infrastructuur die een beveiligde opslag en data-uitwisseling mogelijk maakt.
  3. Start klein en zorgvuldig: IoT introduceert nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Beoordeel daarom je implementatiemogelijkheden en start met kleine projecten waar quick wins te behalen vallen.

Vallen en opstaan

Naast het delen van hun initiële implementatieblunders, geven de respondenten uit het onderzoek ook graag tekst en uitleg bij de successen die ze behaalden door IoT in te zetten. Zo werden er dankzij de nieuwe inzichten betere beslissingen gemaakt, verhoogde men de efficiëntie en slaagde bedrijven erin om de winst te verhogen met nieuwe klantdiensten. De details over deze, en nog veel meer successen, kan je nalezen in deze whitepaper. Doe er je voordeel mee!

 

Download de whitepaper
Download