Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Doordacht digitaliseren in het onderwijs doe je zo

Zet de eerste stap en doe de scan!

Onderwijsbestuurders opgelet! Waar begin je als het gaat om digitale transformatie van de onderwijsinstelling? Wat zijn de kansen en prioriteiten binnen de schoolomgeving en hoe ga je hier mee aan de slag? De nieuwe Onderwijs & Digitalisering Scan van Breens Network biedt inzicht en houvast.

Voor bestuurders en directie in het onderwijs zijn de uitdagingen legio. Van hybride onderwijs vormgeven voor leerlingen en docenten tot persoonlijke leerroutes ontwikkelen. En een stabiele en veilige ICT-infrastructuur vormt bij veel onderwijsinstellingen de basis voor deze en andere belangrijke ontwikkelingen. Om scholen op weg te helpen hebben de onderwijsconsultants van Breens Network de Onderwijs & Digitalisering Scan ontwikkeld.

Er ontstaat een groeiende behoefte aan ‘een leven lang leren’, 21e eeuwse vaardigheden en persoonlijke vrijheid. Hoe speelt het onderwijs hier op in?Johan van Wijk, Onderwijsconsultant Breens Network

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst krijg je als bestuur inzicht in de situatie van jouw school. Met behulp van stellingen en praktijkvoorbeelden wordt verdieping aangebracht en verschillen van inzicht tussen doelgroepen duidelijk. Want wat zijn de uitdagingen volgens de afdeling IT? En hoe zien de diverse bestuursleden dit?