Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Door deze klantcase is Rapid Circle verkozen tot wereldwijd Microsoft Partner of the Year Modern Workplace & Teams

Medio juli is Rapid Circle door Microsoft uitverkozen tot Partner of the Year Modern Workplace & Teams. Wereldwijd waren 3300 partners genomineerd. Rapid Circle heeft de award gewonnen voor het activeren van meer dan 300.000 gebruikers voor Microsoft Teams en in het bijzonder voor de oplossingen die wij hebben gerealiseerd. Voor veel ziekenhuizen, zorgorganisaties en universiteiten hebben we het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om patiëntafspraken, behandelingen en lesgeven op afstand aan te bieden en uit te voeren. Een van de klantcases op basis waarvan we deze uitverkiezing te danken hebben is die van Arkin, een van de grootste geestelijke gezondheidsnetwerken van Nederland.

“Om aan onze hoge normen te voldoen, hebben we digitale werkplektools nodig zodat onze beheerders en praktijkmensen efficiënter kunnen samenwerken. Daarom hebben we voor Microsoft 365 gekozen ”, zegt Michiel Kooper, Chief Information Officer bij Arkin. “Het is een toekomstbestendig platform dat gemakkelijk te koppelen is aan onze klantgerelateerde applicaties, en het biedt de veiligheid en privacy die we nodig hebben.”

De hele organisatie efficiënter

Medewerkers van Arkin gebruiken Microsoft 365-oplossingen om de communicatie tussen kantoren, klinieken, praktijken en afdelingen te verbeteren. Dit helpt de hele organisatie efficiënter te werken. In plaats van te vertrouwen op e-mails om te communiceren, of op de fiets te springen om een vergadering aan de andere kant van Amsterdam bij te wonen, of documenten op verschillende gedeelde bestanden op te slaan, gebruikt iedereen Teams om met collega’s te chatten, Teams-vergaderingen te houden en hun zorgprotocollen op te slaan, handleidingen en formulieren op één plek.

Strategie: moderne werkplek én platform voor innovatie

Arkin implementeerde Office 365 zes jaar geleden, in samenwerking met Rapid Circle om een strategie te ontwikkelen voor een moderne werkplek en een cloud platform voor innovatie. Gedurende die tijd hielp Rapid Circle Arkin om veel innovaties te introduceren. Om de acceptatie van Teams te stimuleren, implementeerde Arkin de provisioning-engine van Rapid Circle voor Microsoft Teams. Administratieve afdelingen, zoals communicatie, IT en zorgadministratie, maar ook elke zorgeenheid hebben hun eigen Teams-kanaal. Klinische specialismen communiceren ook binnen hun Teams-kanalen. Werknemers worden automatisch ingeschreven in een Teams-kanaal op basis van hun functierollen, afdelingen, kostenplaatsen en projecten, en managers behouden doorlopend lidmaatschap van elk Teams-kanaal onder hun jurisdictie.

Eigenaarschap managers en hoge adoptiegraad medewerkers

“Door managers controle te geven over het lidmaatschap, inclusief gasten, kregen ze een gevoel van eigenaarschap en werd de adoptie van Teams echt gestimuleerd”, zegt Fred Pietersma, Chief Information Security Officer bij Arkin. “Tegenwoordig gebruiken medewerkers Teams om gemakkelijker multidisciplinair overleg te plannen vanuit verschillende kantoren in ons netwerk.”

Echt luisteren

“Rapid Circle is een geweldige partner die echt luistert naar wat we nodig hebben”, zegt Kooper. “Omdat onze medewerkers zo veel tijd besteden aan het werken in Teams, wilden we een oplossing waarmee ze snel hun inhoud, zoals protocollen, konden vinden door te zoeken op sleutelwoorden, thema’s of documenttypen”, zegt Kooper. “Hierdoor komt er tijd vrij om aan klanten te besteden.” Aan het begin van de COVID-19-uitbraak hebben ze de app snel geconfigureerd, zodat deze kon worden gebruikt om collega’s te lokaliseren op COVID-19-gerelateerde informatie en protocollen.

Voorrecht

“Ik ben erg trots dat we het voorrecht hebben gehad om Arkin te helpen bij het innoveren van de manier waarop geestelijke gezondheidszorg in Nederland wordt verleend”, zegt Harold Punter, Chief Executive Officer van Rapid Circle. “Het Microsoft-cloudplatform is de afgelopen jaren een enabler geweest. We zijn blij dat we het soort relatie hebben waarin we ideeën met Arkin kunnen delen en innovaties voor hen kunnen creëren. “