Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Document management: waarom naar de cloud?

ECM: on premises, cloud, of hybride?

In het magische kwadrant van Enterprise Content Management van Gartner staat Microsoft sinds enkele jaren rechts bovenin als leider. Veel organisaties die SharePoint van Microsoft gebruiken, doen dit voor de document management faciliteiten die het biedt. Maar SharePoint is veel breder inzetbaar dan alleen als document management tool. Veel gebruikers beschouwen het als het belangrijkste systeem voor document opslag. Daarnaast willen veel gebruikers het gaan inzetten als archief.

Cloud variant

Met de komst van Office 365 is ook de cloud variant van SharePoint geïntroduceerd. Naast de automatische updates loopt deze variant op sommige punten al voor op de on-premise variant van SharePoint. Microsoft ziet het liefst iedereen op de cloud, maar wat overwegen de organisaties op dit moment?

Een tussenvorm van document management

Wanneer organisaties kiezen voor de cloud, is dit meestal een hybride tussenvorm. Waarom zou u of uw organisaties moeten kiezen voor de cloud en waarom zou dit een hybride variant moeten zijn? Hoe sluiten SharePoint on premises en Office 365 op elkaar aan? De whitepaper gaat dieper in op deze vragen.

Hybride ECM oplossing

In de whitepaper wordt ook besproken hoe hybride oplossingen kunnen beantwoorden aan verschillende wensen en scenario’s. De meeste organisaties die overstappen naar de cloud maken voorlopig nog gebruik van een hybride ECM structuur. Download de gehele whitepaper voor meer informatie.

 

Download de whitepaper
Download