Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dit zijn de CRM- en marketing trends anno 2018

9 praktisch toepasbare mogelijkheden

Het aantal manieren om Customer Relationship Management (CRM) wel of niet succesvol aan te pakken is gelijk aan het aantal organisaties dat CRM bedrijft. De afgelopen maanden hebben experts zich gebogen over de meest praktisch toepasbare trends in het CRM- en marketing domein anno nu. Hier kunt u lezen over 9 van deze trends.

Zien is geloven

Een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tijd is de opkomst van contentmarketing in CRM. Digitale content van tekst en afbeeldingen wordt steeds vaker uitgebreid naar inhoudelijke en live streaming. Mensen zijn visueel ingesteld en een video maakt nu eenmaal meer los bij de klant dan tekst. Het gevolg is dat customer experience onder B2B-marketeers de grootste strategische focus (57%) heeft na leadgeneratie (84%).

Maar de allerbelangrijkste ontwikkeling in data-land nu is de komst van de General Data Protection Regulation (GDPR), die op 25 mei in werking treedt. Iedere organisatie die met grote hoeveelheden persoonlijke gegevens werkt, neemt de onderliggende processen van dataverzameling opnieuw onder de loep – of zou dat moeten doen. De aanleiding mag dan wel van boven komen, een direct gevolg is dat dit ook daadwerkelijk tot verbetering in de CRM-processen leidt.

De whitepaper noemt naast de GDPR en contentmarketing ook de opkomst van mobiel, social media en marketing automation in het CRM-domein. Ook worden er tips geboden voor klantenbinding (retentie) en advies om op de juiste KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) te sturen. En zoals eenieder welbekend, is de emotie van de klant een van de belangrijkste succesfactoren in marketing.

Klant is koning?

Maar het moge duidelijk zijn dat niet alle organisaties in staat zijn deze trends in de bedrijfsvoering te passen. De reden is dat de klant nog te vaak niet centraal staat, bijvoorbeeld omdat de techniek of het product als belangrijker wordt geacht of omdat interne politiek een goede klantervaring in de weg staat. Wat de reden moge zijn, ook in 2018 geldt nog altijd dat de doelgroep voorop moet staan en al helemaal in de combinatie van CRM en marketing.

Lees meer over de 9 belangrijkste CRM- en marketing trends in deze whitepaper.

 

Download de whitepaper
Download