Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dit zijn de allernieuwste functionaliteiten in Werkplek 365

Sinds de introductie van Werkplek 365 zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Daarnaast zijn er een aantal verbeteringen aan bestaande functionaliteiten doorgevoerd. De nieuwe functionaliteiten zijn met name gericht op een betere integratie met intranet, samenwerking met collega’s en sociale integratie.

Wat is Werkplek 365?

Werkplek 365 is de omgeving waar alles wat je nodig hebt om te werken samenkomt in één overzichtelijke startpagina. Werkplek 365 bestaat uit een slimme combinatie van Office 365 aangevuld met eigen zakelijk applicaties. Hierdoor heb je met Werkplek 365 toegang tot documenten, applicaties en data. De werkplek is te benaderen vanaf elke browser zodat je altijd en overal bij je werkplek kunt. Werkplek 365 biedt alles wat een gemiddelde gebruiker nodig heeft op elk device (PC, laptop, tablet, smartphone) en besturingssysteem (Windows, Android, iOS).

De nieuwe functionaliteiten binnen Werkplek 365:

1. Voeg SharePoint RSS feeds toe aan je werkplek

SharePoint is een veelgebruikte tool om artikelen binnen Office 365 te schrijven en te delen met de organisatie. Je kunt nu de RSS feed toevoegen aan je werkplek en de volgende stap zetten om je werkplek ook als intranet in te zetten.

2. Voeg de Teams-tile toe aan je werkplek

Steeds meer organisaties ontdekken Microsoft Teams. Dankzij de Teams live tile kun je direct navigeren naar je kanalen en chats van een team gaan en bijvoorbeeld je documenten online bekijken. Teams hoef je op deze manier niet meer als desktop-applicatie te openen.

3. Maak zelf apps op basis van iFrames

Wil je zelf eenvoudig applicaties toevoegen op basis van iFrames? Dit is nu mogelijk! Zo kun je buienradar, nieuws, video’s, Google Maps, Spotify-playlists en andere handig webcontent integreren in jouw digitale werkplek.

4. Meerdere brands binnen één omgeving

Werk je binnen een grote organisatie met meerdere merken dan kun je nu meerdere huisstijlen toevoegen aan je omgeving. Zo kun je voor elk afzonderlijk merk (in Werkplek 365 heet dit brands) een eigen huisstijl met kleuren en logo’s toevoegen.

5. Integratie van Twitter en Yammer

Maak je veel gebruik van Twitter en/of Yammer, dan kun je deze social media tools toevoegen aan jouw moderne werkplek.

6. Verbetering van de e-mail applicatie

De e-mail applicatie binnen Werkplek365 is sterk verbeterd. De webapplicatie is met name gebruikersvriendelijker dankzij de look and feel van Outlook. Zo is bijvoorbeeld de drag and drop functie toegevoegd.

7. Verstuur snel mededelingen binnen Werkplek 365

Je kunt als beheerder gemakkelijk een mededeling maken die als melding of als pop-up verstuurd wordt naar individuen, groepen of de gehele organisatie. Bij deze mededelingen kun je makkelijk tekst, afbeeldingen, video’s en links toevoegen.

8. Verbeterd document beheer

Zowel OneDrive, SharePoint als je netwerkschijven kunnen worden gecombineerd in het gebruiksvriendelijke documentmanagementsysteem. Op deze manier zijn zowel documenten in de cloud (OneDrive & SharePoint) als lokale documenten (filesever) benaderbaar binnen het documentsysteem.