Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Dit zijn de 4 voordelen die linux servers aan het MKB bieden

Het MKB in Nederland staat erom bekend een voorloper te zijn op het gebied van technologie. Een van de nieuwste soorten technologie waarvan men gebruikt maakt, zijn linux servers. Een Linux server is een computer of server met het open source besturingssysteem Linux als zijn primaire programma. Het wordt gebruikt voor netwerken, hosting van websites en services, webontwikkeling, streaming en media omgevingen, database servers en vele andere toepassingen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van deze servers voor het MKB? In deze blog leer je meer over de voordelige Linux server.

Betrouwbaarheid en flexibiliteit

In de eerste plaats is het een groot voordeel voor het MKB dat linux servers betrouwbaarheid en flexibiliteit bieden. Bij veel andere soorten servers is dit namelijk veel minder het geval. Daardoor kan je als middelgroot of klein bedrijf als een stuk onbetrouwbaarder worden gezien. Bovendien is linux een stuk flexibeler, waardoor dit voor veel bedrijven die nog op zoek zijn naar hun identiteit een passende oplossing is. Via een bedrijf als transip.nl kun je een pakket halen dat aan de deze voorwaarden voldoet.

Minder updates nodig

Ten tweede is het zo dat linux servers veel minder updates nodig hebben dan andere soorten servers. Dit houdt in dat je als MKB bedrijf flink wat tijd en moeite kunt besparen, waardoor jij je meer kan focussen op andere projecten. Bovendien is het zo dat de updates minder vaak en complex zijn dan bij andere soorten servers, waardoor je nooit verrast wordt met een onverwacht probleem.

Open source

Verder is het een groot voordeel dat linux servers open source zijn. Dit betekent dat je als MKB bedrijf volledige toegang hebt tot de broncode, waardoor je direct en eenvoudig aanpassingen kan maken die specifiek zijn voor jouw organisatie. Bovendien betekent dit ook dat je niet afhankelijk bent van een bedrijf waarvan de servers je software hebben gebouwd, waardoor je veel meer zelfstandigheid en controle hebt over jouw bedrijf.

Schaalbaarheid

Tot slot is het zo dat linux servers schaalbaar zijn. Dit houdt in dat je als MKB bedrijf met een relatief kleine investering een sterk netwerk kan opzetten en uitbreiden naar meer gebruikers zonder dat dit veel tijd in beslag gaat nemen. Bovendien is het zo dat deze servers ook schaalbaar zijn als je bedrijf groeit, waardoor je net zoveel blijft profiteren van de voordelen die ze bieden als hiervoor het geval was.

Al met al kunnen linux servers het MKB echt een duwtje in de juiste richting geven op het gebied van technologie. Hierboven hebben we 4 van de grootste voordelen besproken, maar er zijn er nog veel meer. Denk daarom goed na voordat je een server oplossing kiest en kijk wat voor jouw bedrijf het beste is. Op deze manier profiteer je optimaal van de voordelen die linux servers aan het MKB bieden.