Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitalisering in het bestuur is cruciaal

De invloed van digitalisering op het bestuurlijk proces

Bij het nemen van een besluit zijn vaak meerdere mensen en afdelingen betrokken. Tevens heeft de besluitvorming binnen een bestuurlijk proces een vast patroon. De opgestelde voorstellen moeten eerst langs verschillende managers voor akkoord. Daarnaast gaat het vaak nog langs een aantal hiërarchische lagen binnen de gemeente. Dit proces verloop bij veel gemeenten nu nog analoog. Toch zijn er ondertussen al veel processen gedigitaliseerd, denk bijvoorbeeld aan het factureringsproces. Digitalisering in het bestuur is niet meer de toekomst, maar het heden.

Digitalisering in het bestuur is de standaard

Toch is het hebben van de juiste informatie in de juiste context vaak nog wel een uitdaging. Een bestuurder van vandaag wil volledige vrijheid hebben in het zoeken en verzamelen van de juiste informatie die cruciaal is om mee te kunnen besturen. Digitalisering kan de bestuurder in dit proces ontzorgen. Alle informatie is digitaal te vergaren in het bestuurlijk proces.

Infographic: de invloed van digitalisering op het bestuur

Waarom is het belangrijk om het bestuurlijk proces te digitaliseren? Waarom werken digitale informatie net iets beter? Wat is het verschil tussen een analoog proces en een digitaal proces? Download de infographic en u krijgt uitgebreid antwoord op de bovenstaande vragen.