Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale werkplek inrichten in 4 eenvoudige stappen

Onderwijs digitaliseren begint buiten de klas

Terwijl de hele wereld om ons heen steeds digitaler wordt, merken we dat het onderwijs de digitale mogelijkheden onvoldoende benut. Dat is jammer, deze online mogelijkheden kunnen het werk van docenten namelijk enorm vereenvoudigen. Zo besteedt een docent op dit moment maar de helft van de tijd aan lesgeven. Het andere deel van de tijd gaat op aan administratie, voorbereidingen en corrigeren. Net hier valt winst te behalen. Door een digitale werkplek te creëren kunnen docenten sneller en efficiënter werken.

Vier gouden tips

Deze whitepaper vertelt hoe de digitale werkplek communicatie en samenwerking in het onderwijs kan bevorderen.  Hierbij worden volgende punten in detail besproken:

  • Onderwijs in de 21ste eeuw: 11 essentiële vaardigheden voor student en docent
  • Plaats docent, medewerker en student centraal
  • Voordelen van slim samenwerken
  • Start met Smart Workspace

Altijd en overal toegang tot je werkplek

Een groot voordeel van de Smart Workspace is dat iedereen op basis van authenticatie toegang heeft tot zijn persoonlijke omgeving. De techniek is voor de hele onderwijsinstelling hetzelfde, maar docenten en studenten krijgen toegang tot informatie en tools die alleen voor hen van belang zijn. Zo kunnen studenten virtueel samenwerken met klasgenoten en hebben ze toegang tot hun relevante informatie. Docenten hebben dan weer toegang tot applicaties die hen ondersteunen in bijvoorbeeld hun administratie.

Lees in deze praktische en visionaire whitepaper van Sogeti wat de digitale werkplek voor jouw instelling kan betekenen.