Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale werkplek? Heb je ook aan adoptie gedacht?

Haal meer uit jouw IT-investering

Om sneller en beter te kunnen werken, zetten steeds meer bedrijven nieuwe technologie in. Medewerkers worden soms van de ene op de andere dag geconfronteerd met nieuwe digitale hulpmiddelen en moeten zonder veel extra informatie maar ermee aan de slag. Technologie is alomtegenwoordig in ons leven, dus dat gaat vast goed. Niets is minder waar. Onderzoekt toont aan dat bij 1 op de 5 medewerkers nieuwe tools zorgen voor juist meer stress en werk. Misschien moeten we het uitrollen van het nieuwe digitale gereedschap toch anders aanpakken?

We overschatten onze kennis

Het is een bekend fenomeen: de digitale vaardigheden van medewerkers worden overschat waardoor organisaties niet het maximale halen uit de investering. Bijna een derde van de medewerkers is te onervaren met de tools en heeft geen tijd om zich erin te verdiepen. De nieuwe tools worden daarom al snel als lastig ervaren. Collega’s die er wel mee aan de slag gaan ervaren juist onmiddellijk de voordelen. Hierdoor ontstaat een spanningsveld tussen de gebruikers en niet-gebruikers, en dat komt de sfeer op de werkvloer niet ten goede!

Een goede introductie van de juiste tools

Het introduceren van nieuwe software mag niet vergeten worden in het hele proces. Maar niet alleen de introductie heeft meer aandacht nodig, het is ook essentieel om precies te weten waar jouw medewerkers echt behoefte aan hebben. Het heeft namelijk geen zin om een digitale werkomgeving uit te rollen voorzien van alle toeters en bellen als de organisatie daar nog niet klaar voor is.

Juiste niveau van digitale werkomgeving en 2-sporen methodiek

Deze whitepaper laat je kennismaken met de 4 niveaus van de digitale werkomgeving. Zo weet je precies hoe volwassen jouw organisatie is. Ontdek hoe een 2-sporen methodiek, gebaseerd op bestaand werkscenario’s uit jouw organisatie, bijdraagt aan het succes van jouw IT-investering.

 

Download de whitepaper
Download