Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale werkomgeving laat medewerkers beter samenwerken

Strijd tegen de vergrijzing

Nederland vergrijst en de strijd om jong, goed personeel woedt in alle hevigheid. Omdat de economie goed draait is er werk aan overvloed. Senior werknemers komen om in het werk en jonge nieuwe medewerkers hebben het werk voor het uitkiezen. Hoe zorgen organisaties dat ze aantrekkelijk blijven voor het zittende en nieuwe personeel? Een digitale werkomgeving kan het antwoord op deze vraag zijn.

Tijd voor modernisering

Succesvolle bedrijven zijn digitaal getransformeerd of zijn daar op dit moment mee bezig. Papier wordt ingeruild voor digitale documenten en samenwerken kan overal en altijd. Dat klinkt alsof het gemeengoed is, toch kan dat nog zeker niet bij elk bedrijf. Ellenlange vergaderingen en hiërarchische verhoudingen zijn samen met de achterblijvende IT de rem op vooruitgang. Er is dus werk aan de winkel.

Digitale werkomgeving voor jong en oud

Werkgevers moeten veranderen om aantrekkelijk te zijn voor nieuw en bestaand personeel. Hoe ze dat doen lees je in de whitepaper INTO: Oplossing: Binden en behouden van Young & Senior Professionals. Een van de stappen is een migratie naar de cloud met moderne IT-ondersteuning. Hiermee kan zowel jong als oud het beste uit zichzelf halen, mits het op de juiste manier wordt gepresenteerd en ingevoerd. Die overgang brengt overigens ook kostenvoordelen met zich mee.

Bindmiddel voor bedrijven: geïntegreerde tools

Hoe het precies werkt, lees je in het fictieve praktijkvoorbeeld bij Home Group. Deze middelgrote huisvestingsorganisatie heeft de sprong naar de cloud gewaagd en niet zonder voordelen. Door de IT juist in te zetten, is de hele organisatie beter op elkaar aangesloten. Iedereen kan overal en altijd werken en dankzij handige tools kan iedereen elkaar beter vinden. Kortere lijntjes en laagdrempelige, geïntegreerde communicatietools zorgen voor een betere samenwerking. Omdat ze efficiënter (samen)werken halen ze meer rendement uit zichzelf en uit elkaar. 

Een fitte organisatie

De overgang naar een nieuwe technologie is niet een kwestie van een knop omzetten. Het spreekt voor zich dat maatwerk bij implementatie en ondersteuning een must is. Het is een project van de lange adem. Alleen dan gaat iedereen ook daadwerkelijk met de tools en met elkaar aan de slag. Wil je weten hoe je je organisatie fit maakt en houdt? Download dan de whitepaper en zet een stap in een innovatieve toekomst.