Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale trends brengen technologie en marketing dichter bij elkaar

Finding the CIMO perspective

Uit onderzoek komt naar voren dat de relatie tussen de CIO en de CMO nog belangrijker is geworden. Dit komt mede door de digitalisering en het daardoor herinrichten van de manier van (samen)werken. Uit dit onderzoek (IT zonder grenzen) komt naar voren dat 37% van de bedrijven de technologiebudgetten buiten de IT-afdeling besteden. Één van deze afdelingen waar het hierbij om gaat is de marketingafdeling.

Digitalisatie en digitale trends brengen de werelden van technologie en marketing nog dichter bij elkaar en veranderen hierdoor ook de rol van IT en marketingdirecteuren. CMO’s moeten het merk waarborgen en daarnaast krijgen ze te maken met klantinteracties die gecoördineerd moeten worden. Klanten worden steeds veeleisender en hoe de organisatie hierop reageert zal bepalend zijn voor de concurrentiefactor. Is de CMO of de CIO verantwoordelijk voor customer-centric innovaties? Het antwoord is beiden.

Het onderzoek: opzoek naar het CIMO perspectief
Voor dit onderzoek zijn zowel marketing als IT leiders geïnterviewd. De interviews gaan dieper in op digitale marketing & technologie en de klanttrend. Daarnaast gaan de interviews in op de impact die het heeft op de manier van werken. Verder gaat de whitepaper nog in op de volgende punten:

  • Data is een concurrerend voordeel geworden
  • De klantcyclus is gefragmenteerd geworden
  • Vele pijnpunten die tijdens de samenwerken naar voren komen zoals budget, snelheid naar de markt, beveiliging en bronnen
  • Dat prioriteiten verschillen als het gaat om technologie
  • Medewerkers met zowel marketing als IT vaardigheden brengen cohesie

Download geheel vrijblijvend het volledige onderzoeksrapport met alle resultaten en bevindingen die te maken hebben met de samenwerking tussen IT en marketing.

 

Download de whitepaper
Download