Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale transformatie verbetert zorg

Overal en altijd efficiëntere zorg

De samenleving en de zorg veranderen. Mensen worden ouder en moeten meer zelf regelen en kunnen. Veranderingen in de langdurige zorg worden daarom op hoog tempo doorgevoerd. Doordacht ICT beleid en de inzet van moderne digitale samenwerkingsmiddelen zijn cruciaal voor een succes­volle bedrijfsvoering. In Digitale transformatie in de zorg leest u welke ICT-mogelijkheden de veranderingen in de zorg nú kunnen ondersteunen.

Zorgmedewerkers optimaal ondersteund

Het is met moderne technologie mogelijk om altijd en overal alle documenten en tools te kunnen raadplegen. Handig, want steeds meer zorgmedewerkers werken ambulant. Dan werkt het wel zo efficiënt dat medewerkers op hetzelfde moment aan hetzelfde document kunnen werken. En als iemand de zorgcentrale belt, heeft de medewerker automatisch het dossier bij de hand.

Het slimme zorghuis helpt…

Het e-book beschrijft ook hoe het zorghuis cliënten en medewerkers een betere leef- en werk­omgeving kan bieden. Dankzij domotica krijgen hulpverleners direct een seintje als een cliënt in zijn of haar woning is gevallen. Het valincident wordt direct vastgelegd in het ECD. Deze en vrolijkere gebeurtenissen als verjaardagen komen automatisch in de nieuwsfeed waardoor medewerkers op de hoogte blijven.

… ook het management

Het slimme zorghuis slaat ook gegevens op over het gebouw. Dat komt omdat het vol hangt met sensoren om aanwezigheid in het gebouw, temperatuur en vochtigheid te meten. Managers kunnen alle data die uit deze metingen voortkomen gebruiken om te sturen op de inrichting en het gebruik van een gebouw.

Minder administratie dankzij digitale transformatie

Wilt u weten hoe de zorg van morgen vandaag geleverd kan worden? Dankzij technologie kan administratie veel efficiënter en geautomatiseerd plaatsvinden. Lees alles over slimmere zorg dankzij apps, gebruik van data, mobiele toepassingen en meer. Wilt u betere zorg leveren met moderne middelen? Download dan nu het e-book Digitale transformatie in de zorg.