Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale transformatie – Van krijt naar cloud

Je kunt er niet meer omheen. Elke school heeft ermee te maken, de digitale transformatie. Boeken zijn tablets geworden, pennen maken plaats voor het toetsenbord en een schoolbord wordt niet meer beschreven met krijt. Het is een ontwikkeling die doorgaat en nog lang niet stopt!

Naast dat we er allemaal even aan moeten wennen en de school niet meer zoals ‘vroeger’ is, brengen deze ontwikkelingen grote verbeteringen met zich mee. We leven in een tijd waar een kind steeds meer individueel beoordeeld en behandeld wordt. Dit om de persoonlijke ontwikkeling op de beste manier te beïnvloeden en te stimuleren. Dit noemen we gepersonaliseerd leren. In combinatie met ICT zijn er vele mogelijkheden om op de beste manier te werken en te leren.

‘Grapjes in de klas zijn niet meer krijtjes gooien in de koffie van de meester, maar stiekem het schoolbord overnemen en gekke filmpjes laten zien.’

Microsoft Office 365

In een wereld waar alles digitaal wordt gemaakt en ingeleverd, is efficiëntie een belangrijke factor. Microsoft heeft hierop ingespeeld met Office 365. Bestanden kunnen nu overal worden benaderd, op welke locatie of device dan ook. Dit bevordert ook de samenwerking onderling. Groepsopdrachten worden eenvoudig geschreven in Word Online waar de hele groep tegelijk eraan kan werken. Ditzelfde geldt voor applicaties zoals PowerPoint, Excel en OneNote. 

Teams

Bij een groepsopdracht hoort naast een werkstuk meestal ook een presentatie. De beste manier om deze bestanden bij elkaar te maken en te borgen is in Teams. Teams maakt het mogelijk om als groep efficiënt te kunnen samenwerken. In een Team voeg je eenvoudig bestanden toe en kun je up-to-date blijven met de groepsleden door middel van chats en een gezamenlijke planner.

blog-teams-1-1.jpg

DigiPlein365

Teams is nog maar één van de vele digitale middelen die je kunt inzetten op een schooldag. Naast Office 365 worden er ook andere schoolapplicaties geraadpleegd, zoals SOMtoday of het rooster van Zermelo. In DigiPlein365 komen al deze middelen samen in één handig overzicht. Zo kun je al jouw applicaties snel en efficiënt bereiken door maar één keer en veilig in te loggen. DigiPlein365 wordt geheel naar jouw rol op school ingericht, waardoor jij alleen applicaties te zien krijgt die je nodig hebt.

Wij praten graag met je verder over DigiPlein365, adoptie, ICT en Security op school. Loop eens langs bij de stand van SPEYK, nummer B044, op de IPON 2018. Onze SharePoint consultant is daar ook aanwezig om jou te helpen bij jouw technische uitdagingen op school. Meld je aan voor een afspraak.

Ga je de IPON overslaan of wil je na de beurs verder doorpraten? Meld je dan aan voor de After IPON sessie bij SPEYK.