Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale transformatie in finance: 5 redenen voor een geïntegreerde oplossing

Waarom geïntegreerde software hét antwoord is

Moordende concurrentie, groeiende klanteisen en veranderingen in wetgeving: de financiële sector moet digitaal transformeren om mee te kunnen in het snel veranderende zakelijke landschap. Een traditioneel boekhoudsysteem is niet meer toereikend, een geïntegreerde software oplossing is nodig. De 5 redenen waarom leest u in deze whitepaper. Wij lichten hieronder alvast een tipje van de sluier op.

#1. De klant is koning in de digitale transformatie

Klanten willen snel kunnen beschikken over informatie die up-to-date en accuraat is. Dit kan echter problematisch zijn als een organisatie:

  • de gegevens van een potentiële klant in het ene systeem heeft staan
  • dit vervolgens in een CRM-systeem overgezet moet worden
  • en als laatste nog financiële transacties in een apart boekhoudsysteem moet bijhouden

Een bedrijf dat gebruik maakt van een geïntegreerde oplossing heeft duidelijk de klant voorop staan: één record van een klant, dat is gelinkt met alle gegevens die over die klant en zijn financiële transacties bekend zijn.

#2. De complexiteit van licenties

Voor elke applicatie die een financiële dienstverlener heeft, moet een aparte licentie gekocht worden. Denk hierbij aan een licentie voor:

  • boekhoudprogramma’s
  • financiële planning
  • order management
  • CRM-systeem
  • E-commerce
  • Business intelligence

Deze software moet apart van elkaar worden uitgerold, gemanaged en geüpgraded, met alle (financiële) rompslomp die erbij komen kijken, zowel op het gebied van personeel als de licenties.

De digitale transformatie wordt alleen een succes als er met gecombineerde en geïntegreerde oplossingen wordt gewerkt. Dan wordt niet onnodig geld verspild aan de integratie en het beheer van aparte apps. Een IT-team kan zijn tijd besteden aan projecten waarmee geld kan worden verdiend en de organisatie de concurrentie voor blijft.

Wanneer beginnen we?

De digitale transformatie is al in volle gang en daarom is het belangrijk dat u de boot niet mist. Aarzel niet en download deze whitepaper over de 5 redenen waarom uw reis begint bij een geïntegreerd softwarepakket.