Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale transformatie: grip op de uitdagingen van morgen

Word een digitale meester: krijg grip op de digitale transformatie

Digitale transformatie is anno 2017 bij steeds meer organisaties, groot en klein, ‘top of mind’. De meeste bedrijven hebben terecht wel in de gaten dat ze iets moeten met de opkomst van ontwikkelingen als big data, Internet of Things, of een van de andere opkomende technologieën. Maar wat dat is, is voor veel bedrijven nog onduidelijk.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het transformeren van sectoren en organisaties door gebruik te maken van de (exponentieel toegenomen) technologische mogelijkheden. Deze transformatie is complex, waardoor het lastig is er grip op te krijgen. Dit komt niet zozeer doordat de ontwikkelingen zelf ingewikkeld zijn. Juist de combinaties van digitale ontwikkelingen maken het lastig sturing te geven aan het thema, omdat deze (deels) tot stand komen buiten de eigen sector.

Diverse grote spelers experimenteren al volop met onder andere Blockchain en digitale klantreizen. Ook wordt druk geëxperimenteerd met bypassing van schakels uit de distributieketen en het verbinden van interne applicaties aan diverse externe platformen. Bezig zijn met ‘digitaal’ is noodzakelijk om als bestaande organisatie te overleven.

Geen tijd te verliezen

Er is geen tijd om te wachten en ook maar zeer beperkt ruimte voor fouten. Een gat wordt namelijk snel opgevuld door een nieuwe speler, born digital, met weinig tot geen legacy uit het verleden.

Klanten zijn tegenwoordig minder loyaal en lopen makkelijk over naar nieuwe partijen. Nieuwe spelers zijn vaak sneller, goedkoper en klantgerichter. Bovendien leiden de mogelijkheden die worden geboden door digitale ontwikkelingen vaak ook nog eens tot wijzigingen in de verwachtingen die klant en maatschappij hebben.

Geef nu handen en voeten aan transformatie

De urgentie met betrekking tot digitale transformatie en bewustzijn hieromtrent is aanwezig. Maar hoe geven bedrijven handen en voeten aan het besef dat ze hier ‘iets’ mee moeten? In deze whitepaper krijgt u antwoord op die vraag en krijgt u de i-five aanpak aangereikt. Download de paper nu en word een digitale meester.

 

Download de whitepaper
Download