Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale handtekeningen: alle ins en outs op een rij

Wat zijn de voordelen van een uniforme digitale handtekening?

Alles wordt digitaal. We betalen steeds minder met cash, koop jij nog cd’s, en wanneer stuurde jij je laatste brief? De meeste bedrijven hebben ook hun briefpaper ook vervangen door e-mail. Het is sneller, goedkoper en er kan dankzij de elektronische (ook wel digitale) handtekening ook documenten officieel mee ondertekend worden.

Digitale handtekeningen zijn juridisch bindend

Bij de overheid, in de woningmarkt, de handel en in de industrie en zakelijke dienstverlening wordt het veelvuldig gebruikt. De juridische verbintenis van de digitale handtekening is volgens het Nederlands wetboek dan ook gelijk aan die van de handgeschreven ondertekening. Wat voor soorten elektronische handtekeningen zijn er eigenlijk?

Creëer een professionele uitstraling

Stap met deze whitepaper in de wereld van digitaal ondertekenen. De betrouwbaarheid van de digitale handtekening kan verschillen per document, afhankelijk van het doel. Er zijn verschillende technische varianten waarover je meer leest in deze whitepaper. De bekendste digitale handtekening staat onder e-mails. Een organisatie kan deze vastleggen in de huisstijl, waardoor ze een uniforme, professionele uitstraling krijgen.

Alle voordelen op een rij

Dat is niet het enige voordeel van een digitale handtekening. Wil jij op de hoogte zijn van alle ins en outs rond elektronische handtekeningen en huisstijl? Download dan de whitepaper Voordelen van de digitale handtekening.

 

Download de whitepaper
Download