Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitale dementie bij overheden tegen gaan met 5 tips

5 tips om het kwijtraken van kritische informatie tegen te gaan

Digitale dementie bij overheden, ook wel het verdwijnen van cruciale informatie door gebrekkige digitalisering, komt regelmatig naar voren in de media. Tevens heeft het beruchte ‘bonnetje’ van Teven de reputatie van de overheden ook geen goed gedaan op dit gebied. Hoe erg is dit probleem werkelijk?

Door het toenemen van digitalisering in de maatschappij, brengt het steeds grotere uitdagingen met zich mee op informatiegebied.  Een brandbrief van 8 gemeentelijke bestuurders aan hun collega’s eind april onderstreept deze uitdagingen. “Onvindbare informatie zal ertoe leiden dat de eerste twintig jaar van deze eeuw de slechtst gedocumenteerde ooit worden.” Hoe kunnen gemeenten deze digitale dementie tegen gaan? In dit korte artikel komen 5 tips naar voren die kunnen bijdragen aan het voorkomen van digitale dementie.

De 5 tips zijn:

  • Tip 1: Begin bij de basis
  • Tip 2: Een kwalitatief informatiebeleidsplan
  • Tip 3: Standaarden tussen systemen
  • Tip 4: Een gedegen opleiding van DIV medewerkers
  • Tip 5: Denk ook na over minder voor de hand liggende informatiebronnen

Download het artikel
Lees in het volledige artikel meer over de bovenstaande 5 tips om digitale dementie bij overheden tegen te gaan. Download geheel vrijblijvend het artikel “5 tips om het kwijtraken van kritische informatie tegen te gaan”