Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitaal onderwijs in het VO optimaal voorbereiden

Vermijd deze 3 valkuilen en ga voor succes

Technologie maakte de laatste decennia ons leven een stuk eenvoudiger, het is daarom niet meer dan normaal dat ook in het onderwijs technologie een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan nieuwe lesmethodes of onderwijs op afstand. Toch zien we in de praktijk dat de ICT-infrastructuur van veel onderwijsinstellingen de snelle technologische ontwikkelingen niet kan bijbenen. Dit veroorzaakt irritaties bij studenten en docenten en in het slechtste geval valt er wel eens een les uit. Deze whitepaper zet 3 valkuilen voor digitaal onderwijs op een rij en helpt je bij het inrichten van een veilig en betrouwbaar ICT-landschap.

Voordelen van digitaal onderwijs

De digitalisering van het onderwijs heeft veel voordelen. Zo kan onderwijs op afstand een oplossing zijn voor krimpregio’s waar onderwijsinstellingen moeite hebben om klassen te vullen. Het delen van lesmateriaal of samenwerken aan een opdracht wordt ook een stuk eenvoudiger als alles in de cloud staat. Niet alleen is digitaal onderwijs efficiënter, het is bovendien ook een stuk leuker voor leerling en docent dankzij interactieve opdrachten of lespakketten op maat. Maar welke factoren zorgen ervoor dat het toch lastig is om dit te realiseren?

Deze valkuilen maken je het leven zuur:

  1. Exponentiële groei dataverkeer
  2. Te veel wifi-apparaten op het netwerk
  3. Cybersecurity blijft lastig

Hoe vermijd je deze valkuilen voor digitaal onderwijs

Benieuwd hoe je deze 3 belemmeringen aanpakt en hoe je jouw klaslokaal goed voorbereid op verdere digitalisering van het onderwijs? Ga aan de slag met de adviezen van Switch IT Solutions en zorg voor een toekomstbestendige IT-omgeving in jouw onderwijsinstelling.

 

Download de whitepaper
Download