Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Digitaal onderwijs dat ook echt werkt

5 tips om IT-obstakels te overwinnen

De moderne leerkracht kan bijna niet meer zonder zijn of haar digitale hulpmiddelen. De voordelen zijn dan ook groot: leerlingen kunnen nog beter op maat worden bediend, het sluit beter aan bij hun moderne, digitale belevingswereld en met interactieve apps en video wordt leren gewoon leuker. Eigenlijk kunnen klassen in het primair onderwijs niet meer zonder digitale leermiddelen. Maar dan moeten die wel goed werken. Wat zijn de obstakels in het digitaal onderwijs?

Last van dichtgetimmerde systemen

Scholen zitten vaak in het keurslijf van hun leverancier van digitale leermiddelen. Daarnaast gebruiken scholen maar een fractie van de programma’s die ze meekrijgen in het digitale educatiepakket, terwijl ze daar wel voor betalen. Misschien is het tijd om te kijken wat je wel of niet gebruikt en dat je zelf kiest wat je koopt.

Problemen met het draadloos netwerk

Het draadloos bereik binnen de school is vaak beperkt, niet alle apparaten worden ondersteund en is er geen constante snelheid. Als je een goed dekkend netwerk wilt hebben, is het een idee om er door een professional naar te laten kijken. Een werkend netwerk en internet zijn tegenwoordig net zo belangrijk als een goed ingericht speelplein.

Veiligheid en privacy boven alles

Niet alleen wil je geen virussen op de computers, je wilt ook niet dat gegevens van de school op straat komen te liggen. De Wet datalekken maakt besturen hoofdelijk aansprakelijk als er wat mis gaat met de dataveiligheid.

5 tips voor beter digitaal onderwijs

Digiborden die niet opstarten, niet overal draadloos internet en laptops die niet de software draaien die je wilt omdat je ze niet mag updaten. Zomaar een greep uit de dagelijkse problemen van leerkrachten. In de whitepaper worden de 5 grootste obstakels binnen het digitaal onderwijs beschreven. Ook worden 5 tips beschreven hoe je deze obstakels overwint.