Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Deze 7 trends zie je bij nieuwe IT bedrijven terug

In de huidige, door technologie gedreven wereld duiken overal IT bedrijven op. Maar wat onderscheidt deze nieuwe IT bedrijven? Het blijkt dat er zeven belangrijke trends zijn die hen onderscheiden van de rest: ze gebruiken crowdfunding, hebben geen kantoor, maken gebruik van automatisering, passen ai toe, hebben een informele werkcultuur, zijn datagestuurd en doen alles op de cloud. In dit artikel gaan we dieper in op elk van deze trends en wat ze betekenen voor de sector.

Financiering door middel van crowdfunding

Crowdfunding is een steeds populairdere manier geworden voor IT bedrijven om geld in te zamelen. Het is een kosteneffectieve en efficiënte manier om projecten te financieren, omdat er bij veel mensen geld wordt ingezameld in plaats van bij een enkele grote donateur. Bovendien stelt crowdfunding startups in staat om in contact te komen met potentiële klanten en feedback te krijgen voordat ze hun product of dienst lanceren. Dit geeft een waardevol inzicht in de behoeften van hun gebruikers en kan hen helpen om hun producten beter af te stemmen op die behoeften. Crowdfunding biedt nieuwe IT bedrijven ook de kans om de markt te testen voordat ze grote hoeveelheden kapitaal en middelen in een project investeren. Het is dan ook geen wonder dat crowdfunding zo populair is bij nieuwe IT bedrijven.

Geen kantoor meer

Een andere trend is op het gebied van kantoren, of beter gesteld; het niet hebben van een kantoor. Nieuwe IT bedrijven hebben geen kantoren meer omdat ze steeds meer vertrouwen op werken op afstand en cloud gebaseerde diensten, waardoor werknemers overal ter wereld productief kunnen zijn. Deze kosteneffectieve verschuiving weg van bakstenen en betonnen kantoren heeft nieuwe IT bedrijven in staat gesteld om efficiënter te werken en tegelijkertijd de overheadkosten te verlagen. In plaats daarvan worden fysieke evenementen georganiseerd in gebouwen waar per uur of dag een kantoor kan worden gehuurd.

Meer automatisering

Verder maken nieuwe IT bedrijven vaak gebruik van de nieuwste technologieën om processen en activiteiten te verbeteren. Als gevolg daarvan zijn ze in staat om meer automatisering in hun workflows op te nemen. Door automatisering kunnen taken sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd met minder middelen, wat resulteert in een hogere efficiëntie en productiviteit. Bovendien kan het de kosten van handmatige arbeid verlagen en de schaalbaarheid van activiteiten vergroten. Deze trend maakt dan ook het grootste verschil vergeleken met IT bedrijven die tot de status quo behoren.

AI als handig hulpmiddel

Nieuwe IT bedrijven maken tevens steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) als een krachtig hulpmiddel om hun activiteiten te automatiseren en te verbeteren. AI wordt gebruikt om grote hoeveelheden gegevens snel en nauwkeurig te analyseren en patronen te identificeren die inzicht kunnen geven in consumentengedrag. AI kan ook worden gebruikt voor voorspellende modellen, waardoor bedrijven kunnen anticiperen op de behoeften van gebruikers en hun producten dienovereenkomstig kunnen optimaliseren. Door AI te gebruiken kunnen nieuwe IT bedrijven hun efficiëntie verhogen, kosten verlagen en hun klanten beter van dienst zijn. Deze trend zal dan ook voorlopig volop gebruikt blijven worden.

Een informele werkcultuur

Als vijfde hebben nieuwe IT bedrijven vaak een informele werkcultuur. Dit kan bestaan uit minder gestructureerde kantooromgevingen, ontspannen kledingvoorschriften, flexibele werktijden en andere praktijken die prioriteit geven aan het comfort en de productiviteit van werknemers. Dit soort omgevingen kunnen vaak creativiteit en innovatie bevorderen doordat werknemers kunnen denken in een stressvrije sfeer, waardoor uiteindelijk het hele bedrijf hier volop van profiteert.

Besluiten die op basis van data worden gemaakt

Tevens maken nieuwe IT bedrijven steeds meer gebruik van gegevens om beslissingen te nemen. Door data te verzamelen en te analyseren, kunnen bedrijven meer en beter inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van hun doelgroep. Dit kan helpen bij het nemen van beslissingen over productontwikkeling, marketingstrategieën en nog veel meer. Datagestuurde besluitvorming stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de individuele klant, terwijl het ook kostenbesparingen oplevert door verhoogde efficiëntie. Zo wordt de kans op het nemen van goede beslissingen flink verhoogd.

Alles op de Cloud

Tot slot profiteren nieuwe IT bedrijven van cloud computing technologie. Hierdoor verplaatsen ze al hun activiteiten en applicaties naar de cloud, zonder dat dit nare gevolgen heeft. Daardoor kunnen ze profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud en de lagere kosten voor infrastructuur en onderhoud. Deze verschuiving van opslag op de computer, naar opslag en werken op de cloud, stelt deze bedrijven in staat flexibeler te reageren op opkomende bedrijfsbehoeften, wat een groot competitief voordeel is.