Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

DevOps op hoge snelheid in de Formule 1

Gierende banden, rokende motoren en hoge snelheden is het eerste wat opkomt wanneer we denken aan de Formule 1. Dat de Formule 1 auto’s met hoge snelheid over de baan vliegen weten we allemaal. Wat bij de meeste minder bekend is, is dat de IT processen binnen deze specialistische sector met net zulke hoge snelheden dienen te draaien. Dit is dan ook de link tussen DevOps en Formule 1 en Jean Delissen kan ons daar alles over vertellen!

Jean Delissen is sinds 2004 actief in de IT wereld en is tegenwoordig voornamelijk actief als test analist in agile projecten. Vanaf 2011 is Jean werkzaam bij SQS met uitzondering van een 2-jarig uitstapje bij het Formule 1 team van Renault Sport Racing.

Als tester bij Lotus Formule 1 (nu Renault) was hij werkzaam in een fabriek in het landelijke Oxfordshire in Engeland. “De fabriek straalt een en al Formule 1 uit en beneden in de hal werden de auto’s geparkeerd wanneer ze terugkomen van een race.”

Vooral tijdens de raceweekenden was de druk erg hoog. Zo is het weleens voorgekomen dat er ‘s nachts door een hack geen data beschikbaar was. Dan is het alle hens aan dek en moet het team aan de start ondersteund worden vanuit de factory. Dan vloeien taken heel snel in elkaar over. Ook is Jean ingezet tijdens de wintertests: “Wanneer je dan de engineers aan het werk ziet snap je nog beter waarom ze altijd snel testresultatenwillen”.

Jean Delissen op DevOps 2018

Tijdens DevOps 2018 vertelt Jean graag alles over zijn tweejarig avontuur bij het Renault Sport Racing Formule 1 team en het belang van DevOps. Het congres vind plaats op 6 juni 2018 in het Stadion Feijenoord te Rotterdam. Meld je kosteloos aan en leer alle nieuwste trends en ontvang veel praktische tips!