Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Desktop virtualisatie inzetten als toevoeging voor informatiebeveiliging

10 reasons to strengthen information security with desktop virtualization

Een nieuwe manier van werken vraagt ook om een nieuwe manier van het managen van risico’s. Denk bij het nieuwe werken aan mobiliteit, flexwerken, BYOD en het verhogen van de samenwerking tussen verschillende organisaties. Dit zorgt voor een ander risico profiel en ondermijnd de bestaande IT architectuur. De grote uitdaging is om medewerkers de vrijheid te laten behouden, voor een optimale productiviteit, en tegelijkertijd de beveiliging en compliance die binnen de organisatie vereist zijn te bewaren.  

Met de gedreven digitale inbrekers van vandaag zijn firewalls, antivirusprogramma’s en monitoring nog steeds een belangrijke basis, maar niet meer genoeg. Een extra beveiligingslaag is een must voor potentiële aanvallen op applicaties, data en apparaten. Desktop virtualisatie voorziet in deze extra beveiligingslaag en geeft medewerkers de vrijheid en flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze willen.

Deze whitepaper gaat in op 10 redenen om de informatie beveiliging te versterken door middel van desktop virtualisatie. Hieronder alvast vijf van de tien redenen op en rijtje:

  1. Ondersteuning van flexibele werkplekken
  2. Groen licht voor consumerization
  3. Geen dataverlies, optimale privacy en het beveiligen van intellectueel eigendom
  4. Wereldwijde compliance
  5. Geeft contractanten meer macht

Nieuwsgierig geworden naar de uitleg van de bovenstaande 5 redenen om gebruik te maken van desktop virtualisatie of wilt u meer lezen over de overige 5 redenen? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.