Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Delve maakt bloggen leuk, snel en simpel

Sinds de introductie van Delve ben ik fan en gebruik ik het dagelijks. Alle aangemaakte Office 365 documenten zie je er overzichtelijk gepresenteerd en kun je lezen, bewerken of bespreken via Yammer. Ook kun je documenten organiseren door gebruik te maken van favorieten of ze toe te voegen aan een zelf gecreëerd bord, zoals je wellicht kent van Flipboard.

Binnen e-office staan wij voor “open tenzij” en dat levert mij veel (interessante) documenten die inzichtelijk zijn, maar die documenten staan op veel verschillende plaatsen. Denk hierbij aan diverse SharePoint locaties, Outlook mail en calender maar ook bijvoorbeeld Yammer. Delve brengt alles samen en geeft je een suggestie van belangrijke documenten gebaseerd op jouw profiel en collega’s waar je veel mee samenwerkt.

Delve is intuitief en maakt toegang tot kennis eenvoudiger
Ik werk regelmatig mijn profiel bij, zo ook afgelopen week. Wat mij meteen opviel, was dat er nu ook een mogelijkheid is bijgekomen voor het aanmaken van blog items. Gelijk maar even uitproberen.

Na het openen van je persoonlijke blog pagina kun je vervolgens aan de slag door op de knop Nieuw Bericht te drukken .

new blog

Wat opvalt is dat het erg op Office 365 Sway lijkt, het is zeer eenvoudig en overzichtelijk. Bovenaan je blog kun je een mooie foto toevoegen en een titel invullen. De opmaak mogelijkheden zijn beperkt maar meer dan voldoende voor het maken van een aantrekkelijke blog.

blikcitaat: super snel een blog maken!
Onderaan de pagina zie je de mogelijkheid om een foto, film of een document toe te voegen.

tools

opties toevoegen documenten

Tussentijds kun je je blog als concept opslaan en na publicatie is het beschikbaar voor collega’s. Niet alleen concepten maar ook publiceerde documenten kun je blijven bewerken en opnieuw publiceren.

In jouw persoonlijke blog overzicht zie je onder het bericht de publicatie status.

blogss

In Delve is je blog direct te zien na publicatie. Je kan er ook nog voor kiezen om je blog te delen via email of Yammer. Mijn voorkeur gaat uit naar delen via Yammer, omdat wij binnen e-office de afspraak hebben zo min mogelijk te mailen naar elkaar. Uiteraard zijn hier de benodigde knoppen voor beschikbaar en ben je na publicatie snel klaar. Laat de reacties maar komen :).

Mijn conclusie: Je kunt supersnel en eenvoudig een persoonlijk blog item maken in Office 365! Leuk, Snel, simpel en zeker iets wat ik regelmatig ga gebruiken om mijn informatie te delen.