Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De zorg hoeft geen zorgen te hebben over softwarelicenties

De voordelen van goed beheer van software

Het softwaregebruik in de zorg is aan grote veranderingen onderhevig. Nieuwe technologieën, cloud computing, datacenters en de opkomst van tablets en smartphones zorgen ervoor dat softwarefabrikanten continu regels wijzigen. Het beheer van de verschillende softwarelicenties wordt zo steeds belangrijker. Dit artikel gaat dieper op dit beheer in.

“Wijzigt er iets in de infrastructuur, of is er een nieuw product of migratie, dan kan dit consequenties hebben voor andere licenties.”

Voordelen
Zorgorganisaties kunnen verschillende voordelen hebben wanneer zij het beheer van softwarelicenties outsourcen. Zo wordt er niet alleen op kosten bespaard, maar helpt het de zorgorganisatie ook aan verschillende regelgeving te voldoen (compliance). Dit artikel beschrijft het belang van het leveren en beheren van softwarelicenties en de voordelen van outsourcing. In een vijftal paragrafen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een werkplek voor iedereen;
  • Optimale inzet;
  • Weggegooid geld;
  • Compliance. NEN7510 en EPD;
  • Ontzorgen.

“Het gebeurt nog te vaak dat er ad hoc oplossingen komen om ‘brandjes te blussen’. Als er van die oplossing op de langere termijn niets overblijft is dat puur weggegooid geld.”

Download het artikel
Download het volledige artikel “De zorg hoeft geen zorgen te hebben over softwarelicenties” en lees meer over het belang van een goed beheer van softwarelicenties, waarbij outsourcing van dit beheer verschillende voordelen voor een zorgorganisatie biedt.

 

Download de whitepaper
Download