Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De zorg hoeft geen zorgen te hebben over softwarelicenties

Het beheren van softwarelicenties in de zorg

In de zorg ondergaat het softwaregebruik continu veranderingen. Nieuwe technologieën, cloud computing, datacenters en de tablets en smartphones, zorgen ervoor dat softwarefabrikanten continu de regels aanpassen. Waarom is het beheren van softwarelicenties zo belangrijk voor de zorg?

De ICT-infrastructuur en software van de zorg is een complexe omgeving. Mensen in de zorg moeten elke dag kunnen vertrouwen op de communicatie middelen en technologieën waarmee ze werken. De investeringen in deze communicatie zijn groot. De vraag die elke zorginstelling zichzelf stelt is dan ook: Wat is de beste investering voor mijn zorginstelling? Onafhankelijk adviseur Agile Software kan hierin een rol spelen. Op een slimme en legale manier softwarelicenties inkopen en beheren.

“Goed beheer van software (contracten) kan niet alleen problemen voorkomen, het levert zelfs geld op”

Stap 1: Het inventariseren van de behoeften
Wat past er bij de organisatie? Welke specifieke voorwaarden stellen de softwarefabrikanten? Werken we in de cloud, lokaal of hybride?

Stap 2: De activerende fase
Softwarelicenties en andere producten worden aangeschaft. Het afsluiten van nieuwe contracten of het aanpassen van de voorwaarden.

Is doorlopend beheer van softwarelicenties voor zorginstellingen nodig? Een gemiddelde zorginstelling maakt gebruik van circa 500 verschillende applicaties. Soms is dit ook nog over verschillende organisaties. Maandelijks lopen er contracten af, of is het noodzakelijk om licenties te verlengen. Ja, het is dus zeker belangrijk om doorlopend beheer te hebben van softwarelicenties in een zorginstelling.

Download het artikel
Het artikel over softwarelicenties in de zorg gaat verder in op het beheren van softwarelicenties. Daarnaast gaat het artikel in op compliance, NEN 7510 en EPD. Download geheel vrijblijvend het artikel en lees verder over softwarelicenties in de zorg.

 

Download de whitepaper
Download
Misschien ook interessant