Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De winkelervaring van de consument vanuit de retailer

Empowering retailers to deliver a complete shopping experience

Winkelervaring ontwikkelen consumenten tegenwoordig zelf. Consumenten maken gebruik van eigen voorkeuren, door zelf te kiezen welk apparaat of kanaal ze willen gebruiken. Hierdoor blijven consumenten up-to-date van de ontwikkelingen en maken ze zelf de keuze met welke retailer ze in zee gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toegang tot reviews. Niet alleen kunnen consumenten hier de meningen van andere lezen, maar ze kunnen deze meningen ook verspreiden of na de winkelervaring zelf schrijven.

Consumenten verwachten tegenwoordig ook een unieke en gepersonaliseerde ervaring terwijl ze hun identiteit en data beveiligd hebben. Het komt er op neer dat de relatie tussen de retailer en de consument een stuk veeleisender is geworden. De consument verwacht contactmomenten en consistentie. Om als retailer je hoofd boven water te houden is het belangrijk om aan te passen en de consument voorop te zetten, of het nu gaat om een winkel, catalogus of online.

Microsoft Dynamics voor de retail
Microsoft Dynamics voor de retail is een uniforme retailoplossing voor het vereenvoudigen van de mogelijkheden, waardoor de retailer zich kan richten op het in contact komen met consumenten. Het stimuleert organisaties om een complete winkelervaring te leveren. Persoonlijk, naadloos en onderscheidend.

“56% van de consumenten onderzoekt een winkel op Facebook vóór een aankoop”

De voordelen van Microsoft Dynamics voor de retail
Wat zijn de voordelen van een totaaloplossing om in te spelen op de winkelervaring van de consument? Hieronder staan drie van de voordelen op een rij:

  1. Betrokkenheid van de consument
  2. Medewerkers die er klaar voor zijn
  3. Snelle uitbreiding

Huidige en nieuwe consumenten tevreden houden
Beheer meerder kanalen naadloos om een ongekende klantgerichtheid te bereiken. Terwijl er ook de mogelijkheid is om nieuwe en aantrekkelijke klantbetrokkenheid- en loyaliteit scenario’s te ontwikkelen. Denk hierbij aan kanalen zoals:

  • Point of Sale (POS)
  • e-commerce
  • Marketing
  • Social
  • Contact Center

Kom meer te weten over het creëren van een uitstekende winkelervaring. Lees in deze whitepaper verder over het opzetten van projecten, gebruik maken van intelligente platformen en de flexibele inzet van Microsoft Dynamics voor retail.