Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De voordelen van Windows 10 S voor het onderwijs

In het onderwijs heeft u continu te maken met nieuwe technologische ontwikkelingen. Nieuwe software, hardware en oplossingen die het leren veiliger, leuker, beter en efficiënter moeten maken. Zo is bijvoorbeeld nu ook Windows 10S uitgekomen, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en wat zijn hier de voordelen van voor uw onderwijsinstelling? We leggen het u graag uit!

Veiliger

Volgens Microsoft is de nieuwe versie van het OS veiliger dan Windows 10. En met alle ontwikkelingen op het gebied van privacy, cybercriminaliteit en wetgeving is dit een belangrijk voordeel van Windows10S. Met Microsoft Edge als standaard browser, bent u beter beveiligd dan wanneer u bijvoorbeeld Chrome of Firefox 1 gebruikt. Als extraatje zitten Windows Defender en alle andere lopende beveiligingsfuncties bij Windows 10 S inbegrepen.

Betere prestaties

Windows10S is daarnaast ontworpen voor betere prestaties voor uw docenten en studenten. Een bijkomend voordeel is de snelle opstart: binnen vijf seconden na de eerste keer inloggen! U verliest hierdoor geen kostbare tijd en iedereen kan direct – en overal – aan het werk. En het installeren en verwijderen van apps op de computer heeft geen effect op de prestatie van de hardware.

Meer controle

Docenten kunnen de Windows 10 S devices van scholieren beheren via een ingebouwd menu, waarmee ze onder andere kunnen bepalen welke apps geïnstalleerd moeten worden en met welk netwerk ze verbonden moeten zijn. En wil een leerling een applicatie buiten de Windows Store installeren, dan verschijnt een waarschuwing dat dit vanuit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk is. Zo loopt u geen risico op ongewenste software of eventuele virussen. Als een docent toch andere software wil installeren, dan zal deze moeten upgraden naar Windows 10 Pro.

Krachtige combinatie cloud en apps

Uiteraard heeft u met Windows 10S dezelfde Cloud mogelijkheden als Windows 10. Daarnaast kunt de computer inrichten met speciale, compatible apps uit de Windows Store. Op deze manier combineert u krachtige apps met de voordelen van de Cloud.

Gratis licentie

De goedkoopste van de systemen hebben een prijs die begint bij 189 dollar. Onderdeel hiervan is een gratis licentie voor Minecraft: Education Edition en Office 365 for Education. Heeft u al een Windows 10 Pro licentie? Dan kunt u Windows 10S zonder verdere kosten gebruiken.

Wil u hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met De Wal-ICT!