Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De valkuilen bij informatiemanagement

De 7 zonden bij informatiemanagement

Waar mensen werken, worden ook fouten gemaakt. Dit is natuurlijk niet altijd te voorkomen, maar maak in ieder geval niet de fouten die een ander al heeft gemaakt. Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat het beter had gekund, daarom is dit boekje, met een aantal intrigerende onderwerpen in de wereld van informatiemanagement, in elkaar gezet. Het boekje bestaat uit een serie artikelen met als hoofd thema ‘de 7 zonden…’. Dit boekje kan een positieve bijdrage hebben als u bezig bent met een van deze onderwerpen in de organisatie en het overzicht dreigt kwijt te raken of vast loopt.

Hieronder een overzicht van de zonden die in dit boekje worden besproken:

De 7 zonden bij het digitaliseren van dossiers

Digitaliseren lijkt kinderspel, leg het document op de scanner en klaar. Zo makkelijk als het lijkt is het echter niet. Enkele vragen die hierbij spelen zijn: Hoe wordt de toegang tot het dossier geregeld? Wie mag het dossier zien en wie mag ermee werken? Hoe sluit je uit dat documenten verloren gaan of worden vergeten? Lees in dit hoofdstuk meer over de valkuilen die je onderweg kan tegenkomen.

De 7 zonden bij functioneel beheer

Een functioneel beheerder houdt zich vooral bezig met het vertalen van de wensen van de business naar ICT. Er is een groot risico dat de functioneel beheerder tussen de wal het schip terecht komt. Om dit te voorkomen is het goed om deze serie zonden eens goed door te lezen.

De 7 zonden bij substitutie

Om volledig digitaal te werken, is het van belang om een adequate en sluitende vervanging van analoge informatie en- processen te hebben en als organisatie te beschikken over een solide informatiehuishouding. Bent u al klaar om digitaal te werken? Lees meer over de 7 zonden bij substitutie.

Naast de drie bovenstaande zonden gaat het boekje ook verder in op de onderstaande zonden:

  • De 7 zonden bij informatietoegankelijkheid
  • De 7 zonden bij e-dienstverlening
  • De 7 zonden bij het vormen van een omgevingsdienst

Download het volledige boekje en zorg dat u niet in deze valkuilen trapt.