Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De totale economische impact en ROI van Office 365

The total economic impact of Microsoft Office 365

Onderzoeksbureau Forrester Consulting is voor Microsoft op onderzoek uit gegaan naar de economische impact en potentiële ROI die behaald kan worden met Office 365. Dit onderzoek heeft als doel om grote organisaties te voorzien van een raamwerk om de financiële impact van Office 365 te evalueren.

Het onderzoek is begonnen met een interview onder drie bestaande Microsoft klanten welke al enkele jaren ervaring hebben op het gebied van Office 365. Dit is gedaan om de voordelen, kosten en risico’s die verbonden zijn aan een Office 365 implementatie beter te begrijpen. Verder is er een online enquête gehouden onder 60 grote organisaties die ook gebruik maken van Office 365. Office 365 is de SaaS versie van de Microsoft zakelijke producten met onder andere: Office Professional Plus, Exchange, Lync, SharePoint, Yammer en OneDrive.

Enkele voordelen van Office 365 op een rijtje

  • Technologie: hardware en software besparingen en verminderde IT inspanningen.
  • Mobiliteit: Toegang tot alle informatie, overal en altijd. De applicaties zorgen voor efficiëntie en een snellere weg richting de markt.
  • Controle en compliance: Lagere compliance kosten en inspanningen.
  • Business Intelligence: Nieuwe kansen om betere beslissingen te maken.
  • Enterprise Social: Verkorte bedrijfsprocessen door het gebruik van in Office 365 ingebouwde tools en verbeteringen in de communicatie.

Download het Forrester onderzoek over het gebruik van Office 365
Wilt u meer lezen over het Forrester onderzoek naar de impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365? Lees in de whitepaper meer over het totale economische impact raamwerk en de methodiek en de totale analyse van het rapport. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.