Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De toegevoegde waarde van Managed Services

Herken de juiste Managed Servicedienstverlener

Managed Services, een term die regelmatig op websites van IT-dienstverleners is te vinden. Het gros van de IT-dienstverleners noemt zich vandaag de dag dan ook een Managed Service Provider (MSP). Maar wat is nu precies een Managed Service? En wat is de meerwaarde hiervan?

Wat is een managed service?

Een managed service kan worden gezien als een stuk outsourcing per dienst. Dit kan meerdere dingen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een virusscanner of serverupdates. Jouw MSP neemt deze dienst volledig uit jouw handen, zodat jij hier niet meer over hoeft na te denken. Managed services kunnen op verschillende manieren geleverd worden. Vaak is de dienst volledig in handen van de MSP, maar soms is er ook een samenwerking met de IT-verantwoordelijke van de afnemer. Hierbij blijft de MSP wel altijd verantwoordelijk voor het functioneren van de techniek achter de dienst.

De voordelen van managed services

Een voordeel voor zowel de afnemers als de MSP is dat een Managed Service een proactief karakter heeft. Door automatisering van veiligheidsmeldingen zijn beide partijen in staat actie te ondernemen voordat iets uit de hand loopt. Een ander voordeel is dat je altijd inzicht hebt in de status van de apparatuur binnen de IT-omgeving, zonder dat hiervoor handmatige acties nodig zijn. Al met al zorgt het voor minder mensenwerk en een betere controle.

Wil jij ook een managed service afnemen?

Ben jij al overtuigd om gebruik te maken van een managed service? Mooi! Maar hoe kies je dan de beste Managed Service Provider voor jouw IT-omgeving? Download deze whitepaper en ontdek hoe een goede MSP jou kan helpen.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen. Daarom delen wij al sinds 1990 graag onze kennis en kunde. Inspireren met IT noemen we dat. Dat doen we altijd vanuit het oogpunt van onze klant.

Lees verder

 

Bezoek de website