Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De snelheid van digitale transformatie: mens en technologie in balans

Op 20 september jl. organiseerde wij onze jaarlijkse relatiedag. Deze vond plaats op het prachtige circuit van Zandvoort, waar niemand minder dan Robert Doornbos ons vol enthousiasme een mooie kijk in de wereld van de Formule 1 gaf. Ook de gasten zaten niet stil. Tijdens de Pitbox Challenges gingen de handen uit de mouwen en tussen de bedrijven door was er tijd om met vakgenoten, partners en BCT’ers van gedachten te wisselen. De locatie dit jaar was natuurlijk niet toevallig gekozen. De reden? Snelheid. Iets dat centraal staat in de Formule 1. Maar ook in ons vakgebied waar de digitale transformatie niet lijkt af te remmen. Sterker nog, er wordt alleen maar gas bijgegeven. Een mooi thema voor een bijzondere dag waar snelheid, technologie én, niet onbelangrijk in dit verhaal, de mens samenkwamen.

Over technologie en verandering

De wereld van de Formule 1 wordt gedreven door technologie. En die technologie zorgt voor grote veranderingen in een snel tempo. Zoveel maakte Doornbos wel duidelijk. Hij sprak ook over het innovatieplatform voor de hedendaagse auto-industrie.

Kijk alleen al naar de F1-motoren die in de laatste decennia van V10, naar V8 naar V6 hybride gingen. Of het stuur, dat 50.000 euro kost, en waarop een coureur zeker 70 functies moet kunnen bedienen terwijl hij met 300 kilometer per uur over het circuit scheurt. Het moge duidelijk zijn dat van die coureur veel wordt verwacht. Hij speelt een belangrijke rol in de race en moet zichzelf daarvoor topfit houden. Daar komt van alles aan te pas: van een voedingsspecialist tot een personal trainer. Dit is waar techniek en de mens samenkomen in deze topsport. Niet alleen de F1-wagens, ook het lichaam moet onderhouden worden om de techniek optimaal te benutten.

De coureur speelt een belangrijke rol in de race en moet zichzelf daarvoor topfit houden. Niet alleen de F1-wagens, ook het lichaam moet onderhouden worden om de techniek optimaal te benutten.

De factor mens

De mens dus. Die mogen we in al het geweld van de digitale transformatie niet vergeten. Ook in ons vakgebied van informatietechnologie zien we hoe technologie invloed uitoefent op de mens. We zijn ons heel bewust van het feit dat het implementeren van nieuwe technologie bij klanten veel eist van de software die wij leveren, maar ook van de mensen in de organisatie. Wij faciliteren kennisintensieve organisaties om vanuit data de juiste informatie boven te krijgen. De professional interpreteert de informatie, waardoor deze wordt omgezet in waardevolle kennis en relevante know-how. Daarvoor is het echter belangrijk dat zijn breinkracht adequaat, betrouwbaar en fit blijft. Dit is immers de transformator van informatie naar kennis. En even belangrijk zijn de emoties die altijd naar boven komen en verschillende dimensies kennen. Willen we een traject succesvol afronden, dan moeten we dus altijd stilstaan bij de factor mens.

Ook in ons vakgebied van informatietechnologie zien we hoe technologie invloed uitoefent op de mens. We zijn ons heel bewust van het feit dat het implementeren van nieuwe technologie bij klanten veel eist van de software die wij leveren, maar ook van de mensen in de organisatie.

Vind balans tussen mens en technologie!

Wij dragen vanuit onze corebusiness zorg voor de IT-kant van het verhaal. Maar iedere dag weer, en zeker op die dag in Zandvoort, wordt duidelijk dat de mens minstens zo belangrijk is. Aan het einde van de dag kregen al onze relaties daarom ons nieuwe Infolutie magazine mee. Het hoofdthema zal geen verrassing meer zijn: de mens en technologie. Het is voor organisaties niet makkelijk de balans tussen deze aspecten te vinden. Veranderen is nou eenmaal lastig en innoveren een uitdaging. Maar klop gerust bij ons aan en wij helpen u graag om het evenwicht te vinden!