Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De selectie van CRM software

Belangrijke aspecten voor een succesvol CRM selectietraject

Na het ontwikkelen van de visie op klantgericht ondernemen is de volgende stap meestal het aanschaffen van een CRM systeem. Hierbij gaat het dan om de selectie, implementatie en het in gebruik nemen van een CRM systeem. Bij CRM gaat het niet alleen om het systeem, dit is slechts een middel voor klantgericht werken. Alleen een CRM systeem kan niet helpen bij een klantgerichte visie. Deze valkuil wordt vaak (onbewust) over het hoofd gezien. Het selecteren van het geschikte CRM systeem is niet gemakkelijk, maar alleen daarop focussen leidt niet tot het gewenste CRM succes.

Wat zijn de valkuilen van CRM software selectie?
Alleen het selecteren van CRM software is niet het moeilijkste. Een aantal “harde” variabelen zijn zo te benoemen. Daarnaast is er meestal vrij veel informatie op het internet te vinden. Ondanks alle goede voorbereidingen en ingebouwde “zekerheden” verloopt een CRM implementatie toch vaak moeizaam. Lees in de volledige whitepaper meer over de valkuilen van CRM software selectie.

De 7 CRM pijlers
Met de 7 pijlers in deze whitepaper is het als organisatie mogelijk om het CRM initiatief goed te sturen. Hieronder zijn 3 van de 7 pijlers samengevat:

 1. Urgentie
  Krijg duidelijkheid in waarom CRM de sleutel tot een beter bedrijfsresultaat is. Daarnaast zorgt urgentie voor beweging in de organisatie en mensen. Zonder urgentie ontstaat er natuurlijke weerstand in plaats van de noodzakelijke drive.
   
 2. Visie
  Zorg dat de betekenis van CRM helder is voor de klanten, medewerkers en de organisatie. Zonder visie ontstaat verwarring in plaats van energie.
   
 3. Plan, roadmap
  Via welke weg gaat CRM geactiveerd worden, welke stappen moeten worden gezet en wanneer worden deze stappen gezet? Zonder een plan ontstaat er chaos in plaats van ambitie.

Lees in de uitgebreide whitepaper meer over de 7 CRM pijlers. Naast de 7 pijlers gaat de whitepaper nog dieper in op de CRM selectie door middel van een business case.

 

Download de whitepaper
Download