Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De rol van ROI op Enterprise Social Networks

Hoe Enterprise Social Networks effect kunnen hebben op organisaties

Social networking is een fenomeen dat is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van ons leven. Zo vinden we het belangrijk om in contact te blijven met vrienden of familie via Facebook of geïnformeerd worden over nieuwe trends op Twitter. Deze vernieuwde cultuur van het delen en samenwerken verandert de manier waarop we met elkaar omgaan.

Voordelen van een Enterprise Social Network
Enterpise Social Networks (ESNs) worden op maat gebruikt. Zo is het van belang om te kijken welke medewerkers, partners, klanten en andere externe beïnvloeders betrokken zijn bij het proces. ESNs wordt de laatste tijd steeds vaker uitgevoerd, omdat zakelijke professionals steeds meer vertrouwd raken met sociale tools. Ook IT beheerders staan steeds vaker open voor de mogelijkheden van ESNs.

Wat houdt ROI in?
ROI is een term die de verhouding meet tussen het rendement en de investering. Toch is het vaak moeilijk om te het rendement van ESNs te beoordelen in meetbare financiële termen. ROI-analyse wordt vaak toegepast om nieuwe apparatuur te rechtvaardigen en software beoordelen. Deze twee verschillende perspectieven zijn: rendement op productie en rendement op waarde.

Rendement op waarde
Er is steeds meer bewijs en er zijn steeds meer succesverhalen die vertellen dat ESNs een toegevoegde waarde hebben voor organisaties. Zo brengen ESNs de juiste expertise, informatie en zorgen ze ervoor dat werknemers gemakkelijk met elkaar kunnen samenwerken.

Rendement op productie
Aan de andere kant leveren ESNs onmiddellijke efficiënte productiviteit in de dagelijkse communicatie en samenwerkingsprocessen waardoor de gebruiker tijd en middelen besparen. Deze efficiency verbetering is voornamelijk het gevolg van het verplaatsen van het gebruik van de bestaande instrumenten, denk bijvoorbeeld aan e-mail.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper leest u alles over de voordelen van ESNs en hoe deze uw organisatie kunnen verbeteren en uw werk efficiënter kunnen maken. 

 

Download de whitepaper
Download