Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De rol van de cloud bij groei en innovatie van organisaties

Onderzoek: 600 leidinggevenden over de cloud

De digitale transformatie is van invloed op iedere industrie, organisatie en elk land in Europa. Deze veranderingen vereisen dat organisaties innovatief zijn en nieuwe businessmodellen ontwikkelen om relevant te blijven in de toekomst. In dit onderzoek, uitgevoerd door Frust & Sullivan, geeft driekwart van de ondervraagde leidinggevenden aan dat hun bedrijf sneller zal moeten veranderen dan in het verleden. Technologie, zoals cloud computing, kan een grote rol spelen bij het vermogen van organisaties om te innoveren en te groeien. 

Dit rapport gaat dieper in op deze relatie en hoe de cloud hieraan bij kan dragen. Dit onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 600 CEO's, CFO's, CIO's en IT-directeuren, werkzaam in verschillende industrieën binnen Europa. In dit artikel kunt u alvast een voorproefje vinden.

Organisatiegrootte

De bereidheid van organisaties om gebruik te maken van de cloud, lijkt een direct verband te hebben met de grootte van organisaties. Organisaties met meer dan 500 werknemers, blijken twee maal zo vaak gebruik te maken van primaire business applicaties in de cloud ten opzichte van bedrijven met maar 50 werknemers. De kans dat kleine organisaties helemaal geen gebruik maken van cloud-applicaties is ook vier keer zo groot dan bij grotere organisaties.

Applicaties in de cloud

Customer Relationship Management (CRM) blijkt bij 60% van de deelnemers in de cloud te staan. Verrassend is echter dat CRM op de voet gevolgd wordt door financiële en accounting, enterprise resource planning (ERP) en AI en BI applicaties. Hieruit blijkt dat het voor organisaties steeds normaler wordt om applicaties met gevoelige data zoals financiële en operationele gegevens in de cloud te laten draaien.

Competitief voordeel dankzij de cloud?

De mogelijkheid om op iedere plek te werken, gebruiksgemak en veiligheid zijn een aantal voorbeelden die door de deelnemers worden aangedragen als voordelen van de cloud. Verrassend is echter dat meer dan tweederde van de deelnemers aangeeft dat ze zelfs een competitief voordeel hebben behaald dankzij cloud computing. Het positieve effect van de cloud op het competitief voordeel neemt ook toe naarmate er sprake is van een grotere organisatie.

Alle uitkomsten over de cloud

Dit zijn slechts enkele uitkomsten van het onderzoek door Frust & Sullivan onder meer dan 600 leidinggevenden binnen Europa. Door het rapport te downloaden leert u onder andere meer over uitdagingen en verbeteringen van de cloud, de toegevoegde waarde van data en de kansen om internationaal uit te breiden. Download het volledige rapport over de rol van de cloud bij groei en innovatie van organisaties via het onderstaande formulier.