Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De relatie tussen de CIO en de CMO

Finding the CIMO perspective

Digitalisering staat bij steeds meer organisaties op nummer 1. Organisaties richten de manier van werken opnieuw in, waardoor de relatie tussen de CIO en de CMO nog belangrijker is geworden. Uit dit onderzoek komt naar voren dat steeds meer IT-budgetten buiten de IT-afdeling worden uitgegeven. Één van deze afdelingen waar het IT budget naar toe gaat is de marketingafdeling.

Digitale trends zorgen ervoor dat de wereld van technologie en marketing nog dichter bij elkaar komen te staan en veranderen ook de rol van IT en marketingmanagers. Naast dat CMO’s altijd het merk moeten blijven managen, krijgen ze ook te maken met het inrichten van de interactie met klanten. Deze interactie zal bepalend zijn voor de concurrentiefactor.

Het CIMO perspectief adopteren
De geïnterviewde marketing en IT leiders delen een advies over het verschuiven van de focus en prioriteiten naar een uniform perspectief. De onderstaande aanbevelingen komen naar voren als het gaat over het adopteren van het CIMO perspectief:

  • Stem CMO/CIO bedrijfsresultaten met elkaar af
  • Zet data en technologie voor marketeers vooraan en in het midden
  • Herken de belangrijkheid van 'two-speed' IT
  • Geef communicatie prioriteit en bouw vertrouwen op
  • Evolueer de traditionele mentaliteit en omarm IT zonder grenzen

Lees in de whitepaper verder over de details van de bovenstaande aanbevelingen.

In dit onderzoek zijn marketing en IT-managers geïnterviewd. De interviews in de whitepaper gaan dieper in op digitale marketing & technologie en de klanttrend. Wat voor impact heeft dit op de manier van werken binnen de organisatie? Daarnaast komen de pijnpunten die elke afdeling tegen komt tijdens het samenwerken naar voren. Download de whitepaper vrijblijvend en ga aan de slag met het CIMO perspectief.

 

Download de whitepaper
Download