Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De publieke waarde van een informatiegestuurde overheid

Een 8 is wat de samenleving verwacht!

De overheid is hard op weg de top te bereiken, maar aan de top kan het weer zomaar omslaan. De overheid zal dan ook goed moeten inspelen op veranderende omstandigheden. Er wordt al steeds meer geïnvesteerd in mensen, kennis en ICT en met termen als participatiemaatschappij, informatiegestuurde overheid, digitalisering en maximale verantwoording is de overheid al hard op weg. Maar zelfs goed materiaal en goede data is geen garantie voor succes. De informatiegestuurde overheid moet de 8 leveren die de samenleving verwacht. In deze webcast wordt verteld hoe dit bereikt kan worden en wat de publieke waarde is van een informatiegestuurde overheid.

Veranderingen op verschillende vlakken
Er is een ware informatierevolutie gaande met big data, social media, cloud en alle verschillende devices. Als overheid kun je het je niet permitteren om een misstap te maken, want dan weet iedereen het meteen. Naast veranderingen op het vlak van informatie zijn er ook nog maatschappelijke, technologische en economische veranderingen waar rekening mee gehouden moet worden. Alle veranderingen worden in deze webcast belicht en daarnaast worden de verschillende stappen behandeld welke nodig zijn om de top te bereiken. Deze stappen zijn:

  • Stap 1: Best practices die zijn opgedaan onderzoeken;
  • Stap 2: Benchmarking, de risico’s nemen toe dus moet er gekeken worden hoe anderen het doen;
  • Stap 3: Operational excellence, de overheid moet zichzelf continu verbeteren;
  • Stap 4: De veilige basis om te blijven presteren;
  • Stap 5: De top waarin publieke waarde met excellente dienstverlening wordt behaald.

Duur webcast:
+/- 22 minuten

Bekijk de webcast
Hoe kan de top bereikt worden? Deze webcast is een opname van de presentatie die Dimitri Palmen en Robert Borkes gaven op het congres De Informatiegestuurde Overheid 2015. Zij beantwoorden de vraag hoe de overheid de top kan bereiken en een 8 wordt die de samenleving verwacht. Of misschien zelfs een dubbele 8.

 

Bekijk Webcast