Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De populairste cloud-omgeving is de hybride cloud

De ideale mix tussen eigen infrastructuur en de cloud

Het jaarlijkse onderzoek van RightScale State of the Cloud levert het bewijs: een hybride cloud-omgeving is veruit de meest gekozen cloud-inrichting onder de respondenten. Maar liefst 51 % van de deelnemers geeft aan dat ze kozen voor een hybride cloud-omgeving. En dit percentage zal de komende jaren blijven groeien, want steeds meer organisaties staan open voor de combinatie tussen cloud en eigen infrastructuur. Zelfs de grootste sceptici zetten met applicaties zoals Office 365, Salesforce of documentmanagement-systemen hun eerste voorzichtige stapjes richting de cloud.

Wat is nou die hybride cloud?

In een hybride cloud-omgeving verhuis je bepaalde applicaties of workloads naar de cloud en kies je ervoor om andere zaken op je eigen servers of private cloud te laten draaien. In een hybride cloud-omgeving werken deze twee werelden perfect samen en merkt de eindgebruiker niets van de scheiding tussen eigen infrastructuur en cloud. Het sluit naadloos op elkaar aan. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven waar bepaalde data niet kan (of mag) bewaard worden op externe servers of wanneer legacy IT een volledig cloud-transformatie in de weg zit.

Hybride cloud voordelen:

Wat levert zo’n combinatie van cloud en on-premise infrastructuur bedrijven nu echt op? We zetten alvast 3 van de grootste voordelen op een rij:

  • Flexibiliteit: Voor velen de grootste reden om te starten met een cloud-migratie. Kritische informatie blijft on-premise en applicaties zoals Microsoft Office verhuizen richting cloud.
  • Schaalbaar: Pieken en dalen in de IT-infrastructuur zijn makkelijk op te vangen. Je betaalt voor wat je gebruikt, dus nooit teveel.
  • Kosten besparen: Niet alleen door de schaalbaarheid zie je de kosten dalen, maar ook bijvoorbeeld de energierekening ligt lager. Je eigen infrastructuur verbruikt immers een stuk minder energie als het niet meer alle applicaties en processen moet draaiend houden.

In 6 stappen aan de slag

Ga je aan de slag met een hybride cloud omgeving? Dan is een goed plan van aanpak het beste fundament. Want het opzetten van zo’n complexe cloud-omgeving is toch vaak lastiger dan gedacht. Geen nood, deze whitepaper geeft je 6 stappen die dit proces vereenvoudigen. Download hier Understanding hybrid cloud: a path to flexible, scalable and cost-efficient IT en start de voorbereiding nu.