Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De opkomst van de cloud als een haalbare service delivery model

Inspelen op geïmplementeerde cloud-diensten

De opkomst van de cloud als een haalbare service delivery model is drastisch veranderende IT  omgevingen. Hoewel het begon als een boeiende en (sommigen geloofden) dubieuze IT-concept, de cloud is geëxplodeerd tot een ecosysteem van diensten die organisaties binnendringen, zelfs zonder de goedkeuring en/of betrokkeheid van de IT-managers.

Zorgvuldig omgaan met bedrijfsgevoelige informatie
Vandaag de dag zijn werknemers van organisaties ontevreden over de toepassingen van hun organisatie of technische diensten. Zo maken zij zich druk of ze direct toegang hebben tot een publieke cloud service of de app store. Met betaalbare eenvoudig te implementeren cloud-diensten creëerden werknemers ad hoc processen die in de IT-afdelingen nooit toegestaan zouden worden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van cloud storage. In enkele seconden slaan vele werknemers bedrijfsgevoelige informatie op buiten de collectieve firewalls.

Ga verstandig om met het gebruik van mobiele devices binnen een organisatie
Dit geldt echter ook voor de hardware. Voor werknemers is het tegenwoordig heel normaal om hun smartphones en tablets mee te nemen naar hun werkvloer. De mobiele devices zijn hier echter niet op ingericht als gevolg zou bedrijfsinformatie kunnen uitlekken of zouden de devices het IT netwerk kunnen beschadigen met virussen van buitenaf. De IT afdeling zou hierop in moeten spelen om gevoelige informatie te beschermen en eventuele IT related problemen te voorkomen.

Controleer de cloud-diensten waar werknemers gebruik van maken
Door deze nieuwe ontwikkelingen worden IT-organisaties gedwongen om zich te bevinden op onbekend terrein waar men minder inzicht heeft in de technologie die wordt ingezet door werknemers. Als gevolg ondersteunen veel IT-managers cloud-diensten waarvan ze niet wisten dat die bestonden. Vaak zijn dit ook cloud-diensten die niet zijn ontworpen voor zakelijk gebruik, maar voor persoonlijk gebruik.

Download deze whitepaper
In deze whitepaper wordt besproken hoe u uw IT-landschap kan beschermen tegen apparaten en systemen van buitenaf. Lees in dit document hoe u kan inspelen op cloud-diensten die werknemers zelfstandig gebruiken binnen de organisatie en hoe u ervoor kan zorgen dat werknemers veilig gebruik kunnen maken van mobiele devices op de werkvloer. 

 

Download de whitepaper
Download