Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De ‘musthave’ in je klaslokaal: OneNote Class Notebook.

Je dag begint in DigiPlein365. Eenvoud, overzicht en gemak.
Voordat we je meer vertellen over OneNote Class Notebook, onthouden we je zeker niet de dienst voor meer overzicht in je schooldag. Of je nu docent bent, leerling of medewerker bent; voor een ieder biedt DigiPlein365 de perfecte start van de dag. Compleet met alle middelen die je inzet (applicaties, Mail, apps, webpagina’s en meer). Slim en snel navigeren door SSO (Single Sign On); één keer inloggen en toegang tot alles. Vanuit DigiPlein365 navigeer je snel naar de diverse tools van Office 365, maar ook naar jouw favoriete webpagina’s en applicaties. Zo ook naar OneNote Class Notebook.

1

Afbeelding: Voorbeeld DigiPlein365 van student Tom.

OneNote Class Notebook, DE app in je klaslokaal. 
Microsoft OneNote is een geweldige tool. Net als Word, Excel en PowerPoint zit OneNote namelijk in Office 365. Het programma gebruikt notitieblokken, secties, pagina’s en containers. In een notitieblok kun je meerdere secties maken, binnen een sectie meerdere pagina’s en elk deel informatie dat je bij elkaar op een pagina hebt staan, heet een container. Daarnaast is het geheel gratis.  

Door de mogelijkheid om met één klik vanuit de OneNote desktop een Class Notebook te creëren, is de nieuwe app, Class Notebook, een must geworden voor docenten. Een plek waar je makkelijk afbeeldingen en video’s kunt toevoegen om de leerlingen beter uitleg te kunnen geven. Niemand wilt zich zorgen maken om het feit dat leerlingen mogelijk updates van de les hebben gemist  of hun les activiteiten niet kunnen vinden. Je krijgt de mogelijkheid om te werken met elk individu en je leert uw leerlingen kennen en hun manier van werken/leren.

De docent krijgt de mogelijkheid om realtimefeedback te geven in persoonlijke kladblokken van leerlingen. Leerlingen krijgen zo onmiddellijk feedback en worden direct geholpen met hindernissen. Ontdek OneNote samen met 400.000 docenten en 3,5 miljoen leerlingen en studenten.  

Cursusinhoud organiseren.
Met OneNote kan je jouw cursusinhoud zo organiseren dat je een overzicht creëert en efficiënter kunt gaan werken. De Class Notebook geeft docenten een plek waar ze afbeeldingen, video’s, bestanden, quizjes, stemopnames en nog veel meer kunnen toevoegen aan hun lesprogramma. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om de kennis van hun leerlingen en studenten te testen. Je kan jouw lesplannen en cursusinhoud in jouw eigen digitale notitieblok organiseren.

Tevens is het natuurlijk belangrijk om alles veilig te kunnen bewaren. Dit kan door alles op te slaan in een OneNote-klasnotitieblok. Daarbij heb je een krachtige bijbehorende zoekfunctie om te vinden waar je naar op zoek bent, zelfs tekst in afbeeldingen of handschrift. Voor docenten is dit een efficiënte manier om alles bij te kunnen houden. De notitieblokken worden automatisch opgeslagen en ze kunnen worden bekeken op elk willekeurig apparaat door meerde personen, online of offline.  

3

Afbeelding: Lessen voorbereiden.

Interactieve lessen maken en geven.  
Wanneer er nieuwe leerlingen/studenten komen in een nieuwe klas, is het nodig om te weten hoe zij leren en te werk gaan. Op die manier kan je jouw lessen aanpassen aan hun en individueel met ze te werk gaan. Dit kan je doen door een pagina te creëren met een tabel van “learning preferences” en gebruik maken van bijvoorbeeld clip arts. Verzamel web inhoud en sluit bestaande lessen in jouw klasnotitieblok in om aangepaste lesplannen te maken. Je bent in staat daarbij audio- en video-opnamen in te voegen om uitgebreide, interactieve lessen te maken voor leerlingen. Doordat alles samengevoegd wordt, is alles makkelijk te volgen voor leerlingen en studenten, maar ook voor docenten.

Leerlingen kunnen gebruikmaken van krachtige hulpprogramma’s voor tekenen, te markeren, aantekeningen te maken op dia’s, grafieken te schetsen en handgeschreven notities te maken. Er hoeven geen hand-outs meer te worden afgedrukt, doordat leerlingen hun opdrachten kunnen ophalen in de inhoudsbibliotheek. Met jouw klasnotitieblokken kan je eenvoudiger huiswerk, quizjes, examens en hand-outs verzamelen. Het werk is grotendeels al voor je gedaan. De taak aan jou is alleen nog om de leerlingen te verwelkomen in jouw les. Zoals de Griekse filosoof Plato zei: “Het begin is het belangrijkste deel van het werk.”  

Samenwerken en feedback geven.
Leerlingen hebben de ruimte voor samenwerking die ze stimuleert om samen te werken terwijl de docent realtime feedback en coaching biedt. Het voordeel hieraan is dat docenten onmiddellijk feedback kunnen geven aan leerlingen en studenten die in de knoop komen te zitten met de materie. Dit kan door te zoeken naar tags waarin wordt gevraagd om hulp. Je krijgt dus geïndividualiseerde ondersteuning door rechtstreeks in het privénotitieblok van leerlingen en studenten te typen en schrijven.  

2

Afbeelding: Samenwerken.

Meer weten?
Het Cloud team van SPEYK informeert je graag over de mogelijkheden. Ook levert SPEYK trainingen in het werken met productiviteittools van Microsoft. Laat je gegevens achter en SPEYK neemt contact met je op.