Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De mogelijkheden van selfservice ICT in de zorgsector

Selfservice ICT in de zorg

 ‘Consumerization’ in de gezondheidszorg neemt in Nederland steeds meer toe. Medewerkers weten steeds beter wanneer en met welke applicaties of devices ze graag willen werken. De ICT-afdeling kan ze de wet ook niet meer voorschrijven. Het is tijd voor een selfservice ICT.

Binnen het selfservice concept kunnen de gebruikers zelf regelen welke ICT-voorziening ze nodig hebben. Ze kunnen, zonder daarmee buiten de standaarden van de organisatie om te gaan, via een portaal zelf devices, applicaties en autorisaties selecteren. Door deze manier van werken neemt de druk op het systeembeheer af.  

De infrastructuur zal volledig moeten worden afgestemd op de vraag: “Hoe zetten wij ICT zodanig in dat de juiste informatie en tooling terechtkomt bij de werkprocessen van de gebruiker?”. Dit kan mogelijk gemaakt worden door gespecialiseerde PaaS(Platform-as-a-Service)-oplossingen.

Download het artikel voor meer informatie over wat de voordelen van selfservice ICT zijn. In een praktijkcase wordt ingegaan op een situatie bij zorginstellingen, organisaties waar de ICT nog vrij statisch verankerd is in een centrale ICT-afdeling. Download dit artikel geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download