Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De mogelijkheden en uitdagingen van Big Data

Waarom omarmen organisaties Big Data?

Deze whitepaper geeft inzicht in wat de voordelen, mogelijkheden en uitdagingen zijn van Big Data.  Voor veel organisaties kan Big Data van grote waarde zijn bij het creëren van een competitief voordeel.

Waarom Big Data?

Veel organisaties geven aan dat de reden dat ze Big Data toepassen is om de klantervaring te verbeteren. Hiermee wordt bedoeld dat ze de voorkeuren en het gedrag van de consument beter willen begrijpen. Deze ontwikkeling van Big Data zorgt ervoor dat een voordeel ontstaat op het gebied van interactie met de consument. Dit geldt voor verschillende sectoren als retail, telecommunicatie, gezondheidszorg, overheid, banken en producten voor consumenten waar eindgebruikers betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces.

Een groot voordeel van Big Data voor organisaties is dat het kan zorgen voor een breder beeld van de voorkeuren en eisen van de consument. Door dit diepere inzicht kunnen verschillende typen organisaties nieuwe manieren vinden om te communiceren met bestaande en nieuwe potentiële klanten.

Uitdaging van Big Data

Organisaties die Big Data implementeren, hebben allemaal te maken met verschillende uitdagingen naarmate ze de implementatiefases doorlopen. Eén obstakel blijkt echter steeds terug te komen bij Big Data-implementaties, namelijk het vormen van een duidelijke businesscase. Omdat het huidige economische klimaat zeer moeilijk is, is er weinig ruimte voor technologische investeringen zonder duidelijk meetbare voordelen. Deze whitepaper geeft verschillende aanbevelingen om de implementatie van Big Data in de organisatie voorspoedig te laten verlopen en het meeste uit de verkregen data te halen.

Download de whitepaper Analytics: The real-world user of big data, waarin u veel informatie krijgt over de mogelijkheden, kansen en uitdagingen van Big Data in uw organisatie. Big Data kan erg nuttig zijn bij het verkrijgen van inzicht in de consument en veel andere toepassingen. Gebleken is dat veel organisaties dezelfde problemen hebben en hiervan worden enkele behandeld. Hierbij worden ook aanbevelingen gegeven om het meeste uit de verkregen data te halen.