Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De kracht van zwakke verbindingen voor nieuwe kennis

Benut de kracht van weak ties en maak je organisatie slimmer

In deze kenniseconomie is het verrijken van organisatiekennis erg belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Door goed gebruik te maken van de aanwezige kennis binnen het bedrijf kan de organisatie een innovatieve leider in de markt worden. Creatieve ideeën komen voort uit het menselijk brein in de organisatie, samen vormen deze het corporate brain.
Het is dus best gek dat we vaak nog zonder meer vertrouwen op de hiërarchische organisatiestructuur die afkomstig is van de industriële revolutie en zich voornamelijk gericht op efficiëntie. Eén van de belangrijkste lessen van het internet is een andere kijk op de (organisatie)structuur, namelijk de netwerkstructuur met verbindingen tussen individuen. In een netwerkstructuur is elke werknemer een bron van kennis. Met verbindingen binnen de structuur kan de werknemer zich verder ontwikkelen met nieuwe kennis en innovatieve ideeën.Inzet van weak ties

Door de kracht van de zwakke verbinding (Strength of the Weak Ties), kan er optimaal gebruik gemaakt worden van alle kennis en talenten die aanwezig zijn in de organisatie (het corporate brain). In deze whitepaper kunt u lezen over hoe deze verrassende verbindingen gestimuleerd kunnen worden.

Opvallende verbindingen
Vaak komt nuttige informatie en kennis uit een hoek waar je het niet verwacht en in eerste instantie ook niet zoekt. Creativiteit kan je stimuleren door tijdelijk even ergens anders te werken dan de vaste werkplek. Goede inzichten komen vaak door een kijkje te nemen in een nieuwe omgevingen en gesprekken te voeren met nieuwe mensen. Maar hoe vind of faciliteer je deze verrassende verbindingen? Als je op zoek bent naar kennis of oplossingen kan het goed zijn om met collega’s buiten de eigen directe sociale kring contact te leggen. Daar ligt de uitdaging!

Download de whitepaper
In deze whitepaper vertelt Maartje Asscheman hoe kennis en expertise van weak ties waardevol kunnen zijn en hoe deze verrassende verbindingen gelegd kunnen worden binnen de organisatie.

 

Download de whitepaper
Download