Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De kracht van open source stack

Benchmark: Splendid Data PostgresPURE

Open source oplossingen zijn steeds meer dé standaard voor ondernemingen en grote instituten. Deze organisaties zoeken naar geschikte oplossingen om dure, traditionele softwareleveranciers te vervangen door open source alternatieven. IBM en Splendid Data hebben een benchmark uitgevoerd om aan te tonen dat een 100% open source stack een hele goede prijs-performanceratio kan leveren.

Open source stack

Deze open source stack is gebouwd op een IBM Power8 server die gebruik maakt van PostgreSQL als onderdeel van PostgresPURE van Splendid Data, Linux en PowerKVM hypervisor. De resultaten van deze benchmark worden vergeleken met de prestaties van een x86 Intel Xeon server in combinatie met Postgres Plus advanced Server (niet open source).

De doelen van deze benchmark

De verschillende doelen van deze benchmark zijn onder meer:

  • Het bekijken van verschillende performanceresultaten van PostgreSQL als onderdeel van PostgresPURE, draaiende op IBMPOWER8
  • Het demonstreren van de kracht van open source op IBM POWER8 vergeleken met x86 Xeon Intel
  • Het demonstreren van de efficiëntie van IBM POWER8 server als PostgreSQL DB node.

Onder meer de performanceresultaten en kosten worden in deze benchmark uitvoerig besproken. Bent u benieuwd wat open source alternatieven voor uw organisatie kunnen betekenen? Download dan geheel vrijblijvend het benchmarkrapport. “Splendid Data PostgresPURE on IBM Power System S822L”

 

Download de whitepaper
Download