Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De invloed van de trends van 2015 op uw werkzaamheden

Wat betekenen de CRM trends van 2015 voor u?

2015 is al weer een tijdje van start, een goed moment om de meest uitblinkende trends op een rijtje te zetten. Sluiten uw dagelijkse werkzaamheden hier ook op aan? Uit deze whitepaper komt naar voren dat er zwaar ingezet gaat worden op gerichte marketing.

De trends waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Marketing = investering
  2. Customer Experience = Key
  3. Uitbreiden klantbeeld = noodzakelijk
  4. CRM =  Mobiel
  5. Webcare = Business Model
  6. Gebruikersadoptie = succesfactor
  7. Cloud = blijvend
  8. Partnerships = deelfunctionaliteit

Hieronder komen drie van de bovenstaande trends verder aan bod:

Uitbreiden klantbeeld = noodzakelijk
Om de Customer Experience af te stemmen op voorkeuren en interesses van de (potentiële) klanten, is het noodzakelijk om een goed klantbeeld te hebben. Een klantbeeld, dat zich onderscheid door persoonlijke informatie die verder gaat dan de gebruikelijke NAW-plus data.

Gebruikersadoptie = succesfactor
De trend naar verdere mobiliteit heeft door de gewenning van mensen aan mobiele Apps een invloed op het verwachtingspatroon van hoe een applicatie functioneert en daarmee op de gebruikersadoptie. De gebruiker verwacht van een CRMapp een gebruikersvriendelijke, bekende intuïtieve interface en een beschikbaarheid waar en wanneer de gebruiker dat wil. Dit heeft invloed op het adoptieproces.

Cloud = blijvend
CRM in the Cloud was in 2014 reeds een trend en deze zet zich in 2015 gewoon door. Door de flexibiliteit van CRM in de cloud is dit een argument die wordt meegenomen in de businesscase bij aanschaf of vervanging.

 

Download de whitepaper
Download