Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De investering van Yammer terugverdienen

Van Jammer naar Yammer

Voor veel bedrijven is Yammer een nieuw platform en medewerkers zijn nieuwsgierig naar de interessante mogelijkheden die het platform kan bieden. Toch haken de early adopters snel af. De meeste berichten komen niet verder dan de dagelijkse updates en men ervaart het vaak als spam. “Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, ik wil gewoon aan het werk.” Hoe kan Yammer dienen als een goede social business tool in de organisatie?

In deze whitepaper laten we u kennismaken met de (gebruikers-)adoptie van Yammer als social business tool. Zelfs voor een laagdrempelige tool als Yammer is het belangrijk om mensen mee te krijgen in het gebruik en het te behouden voor een duurzame inzet.

Wat is Yammer?
Yammer is gekocht door Microsoft en is een kennisplatform dat expertise, vragen en kennis verzamelt. Het is een platform waar mensen en kennis aan elkaar verbonden kunnen worden. Het ‘corporate brain’ op één plek in beeld. Yammer kan in de organisatie dienen als tool om van elkaar te leren en met elkaar kennis te delen.

Waarom Yammer als social business tool gebruiken in de organisatie?
Voor de adoptie van Yammer als social business tool, is het belangrijk om twee vragen duidelijk te krijgen:

  • Waarvoor kan Yammer het beste ingezet worden in de interne bedrijfsvoering?
  • In welke situaties is de investering het waard?

De eenvoudigheid in het gebruik van Yammer is meteen ook de kracht. Een uitgebreide training is daarom ook niet nodig. Om Yammer in de context te plaatsen is het goed om één of meerdere sterke punten van Yammer te koppelen aan een businesscase van de organisatie. Lees meer over deze sterke punten van Yammer in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Is Yammer en de bijbehorende adoptiestrategie iets voor uw organisatie? Kom meer over Yammer te weten in de volledige whitepaper. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download