Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

De infrastructuur voorbereiden op de cloud

Met een drietal checklists de migratie plannen

Er dient goed naar de huidige IT-infrastructuur gekeken te worden voordat een bedrijfsnetwerk klaar is voor cloud computing. Om de zwakke plekken in het netwerk te ontdekken kan een inventarisatie helpen. Dit brengt ook de capaciteit van het datacentrum in kaart. Cloud initiatieven kunnen immers een onvoorspelbare impact hebben op het energieverbruik. Aan de hand van een drietal checklists kan gekeken worden of een netwerk klaar is om gebruik te maken van cloud computing:

  • Plannen voor snelle verandering
  • Aansturen van locaties op afstand
  • Beheren van energiebehoefte

De oplossing in dit rapport, de datacenter Planning Solution van Avocent, kan hierbij helpen. De software biedt inzicht in de manier waarop systemen ingezet worden, waar in het netwerk zij zich bevinden en hoeveel energie zij verbruiken.

Naast de voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden voor een succesvolle migratie, biedt het rapport ook inzicht in de verschillende soorten service modellen van cloud computing, te weten:

  • Public clouds, gevirtualiseerde servers die beheerd worden door derde partijen
  • Private clouds, waarbij de IT afdeling van een organisatie zelf de infrastructuur beheert
  • Hybrid clouds, een combinatie van beiden waarbij de public cloud op piekmomenten ondersteuning biedt aan de private cloud

Download het volledige rapport en controleer met behulp van de checklists of uw netwerk geschikt is voor cloud computing.

 

Download de whitepaper
Download